Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Σώστε τα Ελληνικά νησιά

 



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΗΤΩΝ

Προς τα  δημοτικά συμβούλια των ελληνικών  νησιών

 

Ο τουρισμός των νησιών μας περνάει όπως φαίνεται γρήγορα από τα χέρια των κατοίκων στα χέρια ανωνύμων και off shore εταιρειών.  Οι αποφάσεις  των   τοπικών κοινωνιών και Δημάρχων  απαξιώνονται και αναιρούνται με τον  Ν. 4759/2020  που αφαιρεί  χωροταξικές αρμοδιότητες από τις τοπικές αρχές κατά παράβαση κάθε έννοιας Ευρωπαϊκού δικαίου και  μοιράζει στρατηγικά χωροταξικά  προνόμια αποκλειστικής  εκμετάλλευσης  περιοχών των νησιών μας σε  ανώνυμους και επώνυμους   επιχειρηματίες.

Οι δημόσιες παραλίες μας διαχωρίζονται εκ του πονηρού σε παλαιούς και νέους αιγιαλούς και  εκχωρούνται  σε επιτήδειους. Στη νήσο Μύκονο, η παραλία στο  Καλό Λιβάδι εκχωρήθηκε για εκμετάλλευση παρά τις διαμαρτυρίες του Δημάρχου και των κατοίκων.  Στη νήσο Ίο δεκαοκτώ παραλίες του νησιού περιφράσσονται  κατά τα πρότυπα της Λατινικής Αμερικής, από ένα πλέγμα ανωνύμων εταιρειών κοινών συμφερόντων οι οποίες  στρατηγικά επιβραβεύονται   από την ελληνική κυβέρνηση  με ειδικά προνόμια και προοπτικές κρατικών και ευρωπαϊκών  επιδοτήσεων. ( ΦΕΚ  2952/2020).  Ήδη στην  περιοχή της παραλίας Παπά της νήσου Ίου    υποβάλλεσαι  σε face control και έλεγχο στοιχείων και αισθάνεσαι ότι περνάς σε ξένη χώρα  για να οδηγήσεις το αυτοκίνητο σου  στη  πανέμορφη αυτή δημόσια  ελληνική  παραλία πληρώνοντας μάλιστα 50 Ευρώ εισιτήριο εισόδου.  

Σας  στέλνουμε κραυγή αγωνίας από την Ίο,  που  πριν λίγα χρόνια ήταν προστατευόμενη παραμεθόρια περιοχή του Αιγαίου.   Στην ιστοσελίδα www. iosefimerida. gr του Συνδέσμου  Ιητών που ιδρύθηκε το 1924,  καθώς και στην ιστοσελίδα www. save-ios.gr,  μπορείτε να μάθετε λεπτομέρειες για τα γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ίο και   αποτελούν  εφιαλτικό προμήνυμα  για το τι θα συμβεί σε όλα τα ελληνικά νησιά.

Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα σε λίγα χρόνια θα χρειαζόμαστε  πιστωτικές κάρτες για να πηγαίνουμε να κολυμπήσουμε στις παραλίες που γεννηθήκαμε και το  περιβάλλον  γύρω από τους τόπους που αγαπήσαμε θα έχει περιφραχθεί και  ιδιωτικοποιηθεί  για πάντα.

Σας ενημερώνουμε ότι   με  πανελλαδική  πρωτοβουλία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Twitter και Instagram, αφίσα και προκήρυξη για τη σωτηρία των παραλιών των νησιών μας  με την οποία συμφωνούμε απόλυτα. Συμμετέχοντας  σε αυτή την συλλογική προσπάθεια,   σας αποστέλλουμε  την αφίσα και την προκήρυξη αυτή, σε έντυπη μορφή, πριν δημοσιευτεί τον Νοέμβριο στην εφημερίδα  ΄Ιος΄ του Συνδέσμου μας για την έγκαιρη ενημέρωση σας και προκειμένου να ενημερώσετε τους κατοίκους των νησιών σας και προβείτε σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας.

Είναι η ώρα  του αγώνα όλων μας  για Ελεύθερες παραλίες στα ελληνικά νησιά                          

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιητών

   Αντρέας Νικολάου Ζαμάνος

Email: info@ iosefimerida.gr

Facebook https://www.facebook.com/groups/563625048318144

Instagram https://www.instagram.com/savethegreekislands/

Twitter https://twitter.com/save_islands

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου