Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Όχι στην απαξίωση των Μηχανικών στον τομέα της Υγείας



Θέμα : Όχι στην απαξίωση των Μηχανικών στον τομέα της Υγείας 

Σχετικά: Το με αρ. πρωτ. 8350/25-11-20 έγγραφο ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ 

Προσφάτως πληροφορηθήκαμε τη συλλογή εκ νέου στοιχείων των υγειονομικών που στήριξαν τις κλινικές covid, από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή βοηθήματος στους υγειονομικούς, σε συνέχεια της περίφημης δωρεάς του ΙΣΝ, περιγράφοντας εντελώς απροκάλυπτα την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της μισθολογικής και ασφαλιστικής αναβάθμισης των εργαζόμενων στο ΕΣΥ. Για μια ακόμη φορά, όπως και στο προηγούμενο βοήθημα, η κυβέρνηση επιδιώκει τον διαχωρισμό και την κατηγοριοποίηση του προσωπικού που εργάζεται στο Ε.Σ.Υ. ενώ ξέρει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας που να μην έχει εμπλακεί στην διαχείριση της πανδημίας εδώ και πάνω από ένα χρόνο. 

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αποκλείει από τους δικαιούχους αυτού του βοηθήματος τους Διπλωματούχους Μηχανικούς και τον τεχνικό επιστημονικό κόσμο της υγείας, μαζί βέβαια και με άλλους κλάδους και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στα Νοσοκομεία και στις δομές του ΕΣΥ. 

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να γνωρίζουν ότι μαζί με το σύνολο των εργαζόμενων οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί του ΕΣΥ, που εργάζονται στις Διευθύνσεις και στα Τμήματα Τεχνικού και Πληροφορικής, είναι αυτοί που σχεδίασαν, υλοποίησαν και συντηρούν τις υποδομές (ιατρικό εξοπλισμό, ηλεκτρομηχανολογικά δίκτυα όπως πχ θάλαμοι αρνητικής πίεσης, αναδιαμορφώσεις κτιρίων και κλινικών, δίκτυα δεδομένων, εξοπλισμός πληροφορικής και λογισμικό εφαρμογών)! 

Η πανδημία δημιούργησε ανάγκες άμεσης ανταπόκρισης σε διαρκείς τροποποιήσεις προκειμένου να δημιουργηθούν νέες κλίνες covid σε άλλες κλινικές, όσο οι ανάγκες νοσηλείας ήταν διαρκώς αυξανόμενες. Θα λειτουργούσαν, ή ακόμα καλύτερα, θα υπήρχαν καν οι νέες κλίνες covid, οι νέες ΜΕΘ, οι θάλαμοι προδιαλογής και τα εμβολιαστικά κέντρα αν οι μηχανικοί της υγείας δεν υπερέβαλλαν εαυτόν προκειμένου να ανταπεξέλθουν συνθήκες περιορισμένου χρόνου και οικονομικών πόρων, στερούμενοι επί μήνες του δικαιώματος αδείας; 

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί των δομών του ΕΣΥ ζητούμε έμπρακτη αναγνώριση της βαρύτητας του σημαντικού ρόλου του τεχνικού προσωπικού και δη των Διπλωματούχων Μηχανικών, υπεύθυνων (και ουσιαστικά και ποινικά) για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δομών υγείας. Υπενθυμίζουμε πάντα τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου τεχνικού επιστημονικού προσωπικού στην κατεύθυνση της διασφάλισης του δημόσιου ρόλου της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου