Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Παραμένουν λανθασμένες εισφορές ΕΦΚΑ σε Μισθωτούς Δημόσιους Υπάλληλους Μηχανικούς

 Αρ. Πρωτ.:8502 


Αθήνα, 28/05/2021 

 Προς: Διοικητή ΕΦΚΑ κο Χάλαρη Χρ. 

Κοιν.: 1. Συμβ. Επιτρ. Επιστ. ΕΦΚΑ 

 2. Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ 

Θέμα: Παραμένουν λανθασμένες εισφορές ΕΦΚΑ σε Μισθωτούς Δημόσιους Υπάλληλους Μηχανικούς.

 Κύριε Διοικητά 

Επανερχόμαστε σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας, σχετικά με τα εσφαλμένα ειδοποιητήρια εισφορών ΕΦΚΑ Μη Μισθωτού σε Δημοσίους Υπαλλήλους Μηχανικούς με αποκλειστικά μισθωτή απασχόληση. 

Όπως έχουμε διαπιστώσει, ενώ για την πλειονότητα των συναδέλφων μας έχουν διορθωθεί οι τρέχουσες αναρτήσεις με την πρόσφατη εκκαθάριση όμως του 2019, δημιουργήθηκαν πολλά νέα προβλήματα, τα οποία σας καλούμε να επιλύσετε: 

Α) Παραμένουν αδικαιολόγητες οφειλές ΕΦΚΑ για παρελθόντα έτη (2017, 2018 και 2019) στις εκκαθαρίσεις, όπως στο συνημμένο Παράρτημα, ενώ δεν υπάρχουν για τα νεώτερα έτη. 

Β) Οι «βεβαιωμένες οφειλές» αυτές που απορρέουν από τις λανθασμένες εμφανιζόμενες εισφορές ΕΦΚΑ, έχουν οδηγήσει σε «Διενέργεια Συμψηφισμού Ασφαλιστικών Οφειλών», σε καταθέσεις σε λογαριασμούς συναδέλφων μας μέσω του ΚΕΑΟ. 

Σας καλούμε να συμβάλλετε ώστε να αποκατασταθούν και αυτά τα τελευταία σφάλματα και να βρεθεί μηχανισμός ώστε οι μισθωτοί μηχανικοί -που δεν έχουν ανοικτά βιβλία στην Εφορία- με μόνιμο τρόπο να εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής εισφοράς σε ΕΦΚΑ. Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Αθήνα, 3/6/2021 

Αρ. Πρωτ.:8508 

 Προς: Διοικητή ΕΦΚΑ κ. Δουφεξή Παν. 

 Κοιν. : 1. Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ 

 2. Συμβ. Επιτροπή Επιστημόνων ΕΦΚΑ 

Θέμα : Αίτημα συνάντησης για τα ασφαλιστικά θέματα των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων. 

Κύριε Διοικητή 

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών που απασχολούνται στη Δημόσια Διοίκηση (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, Ανεξάρτητες Αρχές, ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού). Όπως έχουμε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και τις προηγούμενες Διοικήσεις του ΕΦΚΑ, παραμένουν χωρίς επίλυση φλέγοντα θέματα που αφορούν στην ασφάλιση μας. 

Α. Οι συνταξιούχοι διπλοασφαλισμένοι συνάδελφοι μας αναμένουν εδώ και πέντε (5) ολόκληρα χρόνια την απονομή των οριστικών τους συντάξεων μια που η προσαύξηση σύνταξης δεν έχει αποδοθεί σε κανέναν! 

Β. Οι μονοασφαλισμένοι (στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ) συνάδελφοι μας αναμένουν άνω των 2,5 ετών μέχρι να λάβουν τη σύνταξη τους λόγω τραγικών καθυστερήσεων και ελλείψεων 

Γ. Οι εν ενεργεία μισθωτοί του Δημοσίου έχουμε να αντιμετωπίσουμε συνεχή λάθη στις εισφορές μας του ΕΦΚΑ, αν και αυτές καλύπτονται πλήρως από τη μισθωτή 2 μας σχέση. Οι λανθασμένες αυτές οφειλές – συνήθως λόγω εκκαθαρίσεων - οδηγούν ακόμη και σε κατασχέσεις από το ΚΕΑΟ! 

Για τα παραπάνω φλέγοντα θέματα σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο αίτημα μας για συνάντηση, ώστε να δοθούν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου