Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών: «Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε κίνδυνο;»

Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών: «Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε κίνδυνο;» | Δευτέρα 31 Μαΐου
26 Μαΐου 2021



Έπειτα από την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ σε απλή Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας τον Αύγουστο του 2019 και την αδρανοποίηση του κατά την πανδημική κρίση, η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις επιχειρεί μια νέα πολύ ανησυχητική εξέλιξη.

Στο όνομα της ενίσχυσης της αυτοτέλειας και της ανεξαρτησίας του ιστορικού αυτού θεσμού επιδιώκει την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και τη συρρίκνωση της αποστολής του. Το ΣΕΠΕ μετεξελίσσεται με προχειρότητα σε Ανεξάρτητη Αρχή, χωρίς όμως να ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη διασφάλιση, πόσο μάλλον για την ενίσχυση, της αποτελεσματικότητας της δράσης και της λειτουργικής αυτονομίας του. Ακόμη μία εργατική κατάκτηση κινδυνεύει άμεσα και μαζί της η δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Θα μιλήσουν:

▬ Απόστολος Καψάλης, Μεταδιδακτορικός ερευνητής Πάντειο Παν/μιο, πρ. Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ

▬ Πάνος Κορφιάτης, πρ. Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ

▬ Ελευθερία Κούρεντα, Ειδική Επιθεωρήτρια Εργασιακών Σχέσεων, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (ΟΣΥΠΕ)

▬ Γιάννης Μιχάλας, Ειδικός Επιθεωρητής Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

▬ Αθηνά Ταβουλτζίδου, Ειδική Επιθεωρητρια Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρητών, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιθεωρητών Εργασίας (ΠΟΣΥΠΕ)

▬ Σταύρος Χαλάτσης, Επιθεωρητής Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, Πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών & Υγειονομικών Επιθεωρητών Εργασίας.

Συντονίζει

▬ η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά από τη σελίδα του Δικτύου στο facebook εδώ και από το κανάλι του δικτύου στο youtube εδώ.


Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Φόρμα Συλλογής Υπογραφών και Διαθεσιμοτήτων για το ευρύ κοινό: https://forms.gle/PprCkcSsSwdfdoX89

Email επικοινωνίας: dyde2021@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου