Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Λαός ενωμένος - Ποτέ Νικημένος!



Λαός ενωμένος - Ποτέ Νικημένος! καλλιτέχνες τραγουδούν για τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη


ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ
Mε πρωτοβουλία των Support Art Workers, που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας από την εχθρική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους στον πολιτισμό, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων των καλλιτεχνών, αλλά και όλων των πολιτών διοργάνωσε την Κυριακή το πρωί στις 25-4-2021 στα Προπύλαια ένα εξαιρετικό μουσικό δρώμενο με την ερμηνεία του τραγουδιού "El pueblo unido jamas sera vercido".


Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους, το συγκεκριμένο τραγούδι το επέλεξαν καθώς είναι «ένα τραγούδι ορόσημο που έχει συνοδέψει όλους τους κοινωνικούς αγώνες της Χιλής, από την εποχή του Αλιέντε μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το Δεκέμβρη του 2019 που τραγουδήθηκε από δεκάδες χιλιάδες Χιλιανούς σ’ ένα κοντσέρτο υπό τον γενικό τίτλο «Για την αξιοπρέπεια». Αποτελεί πλέον έναν διεθνή ύμνο της αντίστασης της εργατικής τάξης κατά της αδικίας που πηγάζει από την εξουσία».


Την πρωτοβουλία, που ξεκίνησε στην Γαλλία και μεταφέρθηκε σήμερα και στην Αθήνα, χαιρέτισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος που έδωσε το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου