Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Πάνω από 50 Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα καταγγέλλουν επίθεση τραμπούκων

 


51 Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα καταγγέλλουν την επίθεση πρωτοφανούς βιαιότητας που δέχθηκαν στις 22/4 φοιτητές αριστερών σχημάτων και αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος στην Πολυτεχνειούπολη από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα. Οι εξωπολιτικές ομάδες των τραμπούκων ήρθαν εξοπλισμένες με ρόπαλα, στειλιάρια, αλυσίδες, καπνογόνα κ.λπ. και χτύπησαν τους φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν προγραμματισμένη εκδήλωση στη ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν πάνω από 15 φοιτητές στο νοσοκομείο, κάποιοι εξ αυτών με σοβαρούς τραυματισμούς.

Το συμβάν αυτό είναι αποτέλεσμα μίας κλιμάκωσης ενεργειών από αντίστοιχων χαρακτηριστικών ομάδες, που έχουν διαλύσει πολιτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου στο ΠΑΠΕΙ και έχουν βανδαλίσει το στέκι αριστερού σχήματος στη ΣΕΜΦΕ. Οι ομάδες αυτές, επιχειρούν να εμφανιστούν ως τμήματα του κινήματος, όμως, στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των φοιτητών, ενώ οι μέθοδοι και οι πρακτικές τους αντικειμενικά ενισχύουν και επιταχύνουν την πολιτική της κυβέρνησης για τον διασυρμό του πανεπιστημιακού ασύλου, την εισαγωγή αστυνομίας στις σχολές, την διάλυση του φοιτητικού συνδικαλισμού και των οργάνων του.

Σε μία περίοδο που το φοιτητικό κίνημα δίνει σκληρή μάχη για να μην περάσει ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στις σχολές, που οι αγώνες δέχονται επιθέσεις από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, οι στοχεύσεις που τελικά εξυπηρετούν αυτές οι ομάδες είναι συγκεκριμένες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα απομονώσουν τέτοιου είδους στοιχεία που δεν χωρούν μέσα στα πανεπιστήμιά μας. Το φοιτητικό κίνημα, δυναμώνοντας τον αγώνα, ενισχύοντας τις Γενικές Συνελεύσεις, τις διαδηλώσεις και τις αντιστάσεις του θα απαντήσει στα κυβερνητικά σχέδια και όσους τα εξυπηρετούν.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν οι σύλλογοι ΣΕΜΦΕ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΕΜΠ, ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΚΠΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΘ, ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και άλλοι:

«Οι ομάδες αυτές επιτέθηκαν σε φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη αριστερών σχημάτων, ανένταχτους αγωνιστές και κόσμο του κινήματος που ήταν συγκεντρωμένοι προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Έριξαν πέτρες, φωτοβολίδες και καπνογόνα μέσα στο πλήθος, χτύπησαν με παλούκια, σιδερολοστούς, αλυσίδες και κοκκάλινα γάντια. Τόλμησαν να μαχαιρώσουν φοιτητή, αγωνιστή του Πολυτεχνείου, δείχνοντας πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά κοινοί μαφιόζοι και υπόκοσμος...

Όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν τα πρόσωπά τους πίσω από τα κράνη και κουκούλες, οι πρακτικές τους αποτελούν συμπλήρωμα των σχεδιασμών της ασφάλειας και των πιο σκοτεινών παρακρατικών μηχανισμών με στόχο να τσακίσουν τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Πρόκειται για συνειδητή επίθεση στους αγωνιζόμενους φοιτητές που σήμερα δίνουν μια τεράστια μάχη με το νόμο Κεραμέως αλλά και τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης για διάλυση των φοιτητικών συλλόγων με την κατάργηση των ζωντανών διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος και την επιβολή σιωπητηρίου μέσα από ενιαία ψηφοδέλτια, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κ.ά.»

Άλλοι σύλλογοι όπως αυτοί του ΠΑΔΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΘ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΘ και άλλοι αναφέρουν:

«Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό φοιτητικού στεκιού και την απαράδεκτη τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές μέλη των ΕΑΑΚ, την Πέμπτη 22/4 στο ΕΜΠ, από ομάδες εχθρικές απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, που καμία σχέση δεν έχουν με τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Τέτοιες ενέργειες ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας που στόχο έχει να συκοφαντήσει τους Συλλόγους και τους αγώνες μας, αξιοποιούνται για την ένταση της καταστολής και του κρατικού αυταρχισμού.

Οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους και τις Γενικές μας Συνελεύσεις δυναμώνουμε των αγώνα για να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας, παλεύουμε ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στον αγώνα είναι η καλύτερη απάντηση στη συκοφαντία και την προσπάθεια καταστολής και χτυπήματος του φοιτητικού κινήματος!»

Οι σύλλογοι που καταγγέλλουν την επίθεση στο ΕΜΠ στις 22/4:

ΦΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΣΕΜΦΕ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΗΜΜΥ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΦΥΣΙΚΟ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ, ΝΟΜΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ, ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ, ΣΜΗΧ ΠΑΔΑ

ΦΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΓΑΛΛΙΚΟ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ, ΙΑΤΡΙΚΗ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ, ΝΟΜΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ, Φ-Π, ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΟ, ΤΕΦΑΑ, ΣΟΦΕΘ

ΦΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΦΣ ΠΑΤΡΑΣ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΣΟΦΕΠ

ΦΣ ΚΡΗΤΗΣ: ΙΑΤΡΙΚΗ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΗΜΜΥ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, CST, ΠΤΔΕ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου