Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Απεργία 6 Μάη – Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά

 

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 27-4-2021

Αρ. Πρωτ. :

Απεργία 6 Μάη – Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά


Συνάδελφοι-ισσες

Η φετινή εργατική πρωτομαγιά, σημαδεύεται από την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που χρειάστηκαν σκληροί αγώνες για να κατοχυρωθούν. Για το λόγο αυτό την τιμάμε με απεργία όπως πρέπει.

Τη στιγμή που ο λαός της χώρας στενάζει από τα δεινά που έφερε η πανδημία, που πεθαίνουν δεκάδες εκτός ΜΕΘ, προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η ενίσχυση του συστήματος Υγείας, ούτε η προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, με επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και δημιουργία νέων ΜΕΘ, αλλά η προώθηση νομοθεσιών που εξυπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και επιβάλλοντας σιγή ιχθύος καταργώντας συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Τολμάνε 135 χρόνια μετά την εξέγερση στο Σικάγο, να καταργήσουν το οκτάωρο που στη χώρα μας καθιερώθηκε με νόμο πριν από 101 χρόνια. Επιθυμούν, πίσω από τον εφευρετικό όρο «διευθέτηση χρόνου εργασίας», να υλοποιήσουν απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία, κατάργηση της αργίας του Σαββατοκύριακου και να καταστρατηγήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις με ατομικές συμβάσεις! Δηλαδή, να μην έχει καμία απολύτως προστασία ο εργαζόμενος! Και για να μην αντιδρά κανείς περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, με αποκορύφωση την κατ’ ουσία κατάργηση της απεργίας (δυσκολεύοντας τις αποφάσεις και βάζοντας 40% “προσωπικό ασφαλείας”).

Ο Δημόσιος Τομέας, δεν μένει εκτός αυτών των σχεδιασμών. Για αυτό και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά προχώρησαν στην υλοποίηση μιας σειράς νομοθεσιών με τις οποίες παραχωρούν πλήθος αρμοδιοτήτων του δημοσίου τομέα στους ιδιώτες, όπως:
  • Έκδοση οικοδομικών αδειών
  • «Τακτοποίηση – νομιμοποίηση» αυθαιρέτων κατασκευών
  • Αξιολόγηση και επίβλεψη μελετών για Τοπικά και Ειδικά Χωρικά Σχέδια
  • Επίβλεψη και επιμέτρηση Δημοσίων Τεχνικών Έργων
  • Δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών στους οποίους παραχωρούνται πλήθος αρμοδιοτήτων κυρίως τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δόμησης
Με όλες αυτές τις παραχωρήσεις των αρμοδιοτήτων, μας μετέτρεψαν, εμάς τους δημοσίους υπαλλήλους μηχανικούς, σε διεκπεραιωτές των εργολάβων και ιδιωτών και εξιλαστήρια θύματα για την ανάθεση των ευθυνών.Επιπλέον, αναθέτει σε δικηγόρους και ιδιώτες λογιστές, να συντάσσουν τις αποφάσεις συνταξιοδότησης.

Συνάδελφοι-ισσες

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, υγειονομικούς, δασκάλους, κλπ και διεκδικούμε:

Προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του εμπλεκόμενου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίες σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών και όλων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και όχι την ιδιωτικοποίηση τους και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.

Κατάργηση των σχετικών Νόμων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων υπηρεσιών και τη δημιουργία αναπτυξιακών οργανισμών.

Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων, κόντρα συνολικά στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών αντι-συνταξιοδοτικών νόμων

Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Μείωση του εργάσιμου χρόνου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου