Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Kαταγγελία των μηχανικών στην Εισαγγελία Βέροιας: Ψευδή στοιχεία και χακάρισμα με παράνομο λογισμικό στο Εξοικονομώ!


Ο Γιάννης Βελέντζας Ηλ. Μηχανικός για την καταγγελία των μηχανικών στην Εισαγγελία Βέροιας: Ψευδή στοιχεία και χακάρισμα με παράνομο λογισμικό στο Εξοικονομώ!

Με αφορμή την καταγγελία ομάδας μηχανικών στην Εισαγγελία Βέροιας (δείτε εδώ), αναφορικά με πιθανή καταχώριση ψευδών στοιχείων και χρήση παράνομου λογισμικού στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ, ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός Γιάννης Βελέντζας μίλησε για το θέμα στα Λαϊκά και Αιρετικά το μεσημέρι της Τετάρτης στον ΑΚΟΥ 99,6.

Ο κ. Βελέντζας περιέγραψε τον τρόπο που κάποιοι επιτήδειοι συνάδελφοί του συμβούλευσαν δικαιούχους να συμπληρώσουν την φόρμα καταχωρώντας όλο το ποσό των εργασιών σε μια μόνο εργασία(π.χ. μόνωση 20.000 ευρώ) για να αποφεύγουν χρονοκαθυστέρηση και να κατοχυρώσουν την θέση στο πρόγραμμα και αφού γίνονταν δεκτοί τροποποιούσαν και επιμέριζαν τις εργασίες(π.χ. κουφώματα 5.000, μονωση 5.000, κλιματισμός θέρμανση 10.000). Παράλληλα ανέφερε ότι κυκλοφόρησε και παράνομο λογισμικό που ουσιαστικά «χάκαρε» το σύστημα και «έμπαζε» αιτήσεις!

Τέλος ο κ. Βελέντζας διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφορά όλη την επικράτεια και θα πρέπει να υπάρξει άμεσα έρευνα, εντοπισμός των «πονηρών» και αποκατάσταση…

Ακολουθεί η καταγγελία:

Στις 23 Φεβρουαρίου και ημέρα Τρίτη, στην εισαγγελία Βεροίας, έγινε καταγγελία από Ομάδα Μηχανικών Βέροιας, για πιθανή καταχώρηση ψευδών στοιχείων και ενδεχόμενης χρήσης παράνομου λογισμικού στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”. Σύμφωνα με την καταγγελία:
Κατόπιν ολοκλήρωσης του κύκλου υποβολής αιτήσεων, προς ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ, προβαίνουμε σε αυτή τη δημόσια διαμαρτυρία μας, με την οποία ζητούμε να διερευνήσετε εάν υπάρχουν αιτήσεις, όπου έχει γίνει εσκεμμένα ψευδής δήλωση στοιχείων»,



Συγκεκριμένα, όπως έχει γραφτεί σε δημόσιες ομάδες συζήτησης σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί μηχανικοί πιθανά έπραξαν οι ίδιοι ή συμβούλευσαν τους πελάτες τους κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης, στον πίνακα παρεμβάσεων να δηλώσουν μία κατηγορία παρέμβασης, αντί του συνόλου των παρεμβάσεων που καταγράφονται στο επισυναπτόμενο δικαιολογητικό (παράρτημα ΙΙΙ).

Ζητάμε να γίνει απένταξη – ακύρωση από το πρόγραμμα, των αιτήσεων με πιθανά ψευδή στοιχεία και αποδέσμευση του ποσού που δεσμεύτηκε για τις συγκεκριμένες αιτήσεις, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αιτήσεις που έμειναν εκτός, λόγω χρονικής καθυστέρησης (οι πολλές παρεμβάσεις απαιτούνε και περισσότερο χρόνο υποβολής).

Είναι προφανές ότι για τον έλεγχο – υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας είναι αναπόφευκτη η προσωρινή διακοπή του προγράμματος, έως ότου γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των καταγγελιών από τις αρμόδιες αρχές.
ΟΜΑΔΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Βελέντζας Ιωάννης – Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Δασκαλοπούλου Σταυρούλα – Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος – Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου