Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Κατάθεση Νομοσχεδίου για τις αλλαγές στις Δημόσιες Συμβάσεις

 

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 23-2-2021

Αρ. Πρωτ. :

Προς: Α' Βάθμιες Ενώσεις

(για ενημέρωση των μελών)

Θέμα : Κατάθεση Νομοσχεδίου για τις αλλαγές στις Δημόσιες Συμβάσεις

Συνάδελφοι/σες
Ενημερώνουμε ότι χθες 22/2/2021 κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές”. Το εν λόγω Νομοσχέδιο είναι αναρτημένο εδώ:


Όπως έχουμε περιγράψει με πολλαπλές ανακοινώσεις μας, το ν/σ ενισχύει και διευρύνει την παρουσία ιδιωτικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα παραγωγής Δημοσίων Έργων, γενικεύει τις «συνέργειες» Δημόσιου με Ιδιωτικό Τομέα και σε σχέση με τη διαβούλευση δεν υπάρχουν αλλαγές που θίγουν τον πυρήνα της φιλοσοφίας του όπως η ανάθεση της επίβλεψης σε ιδιώτες, το δηλωτικό σύστημα επιμετρήσεων από τους Εργολήπτες, η απάλειψη της πρόβλεψης για τον καθορισμό της αναγκαίας Τεχνικής Επάρκειας των αναθετουσών Αρχών, η συμμετοχή ιδιωτών στις προδιαγραφές και τα Τιμολόγια των Έργων κλπ.

Για την πληρέστερη κριτική του, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε το συντομότερο (Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 το μεσημέρι) τις παρατηρήσεις σας στο emdydas@tee.gr με την ένδειξη (Νομοσχέδιο αλλαγών στο Ν.4412/16). Προφανώς οι κινητοποιήσεις μας θα παραταθούν μέχρι την ψήφιση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου