Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΣΜΤ: Ψήφισμα κατά της νέας απαγόρευσης διαδηλώσεων | Στήριξη κινητοποιήσεων σε Παιδεία και Παιδεία

ΣΜΤ: Ψήφισμα κατά της νέας απαγόρευσης διαδηλώσεων | Στήριξη κινητοποιήσεων σε Παιδεία και Παιδεία

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
27 Ιανουαρίου 2021


Με πρόσχημα –και όχι με αιτία- τον περιορισμό της πανδημίας, η κυβέρνηση προχώρησε αιφνιδιαστικά, στην απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, από σήμερα στις 6 το πρωί έως και τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη, ενώ προβλέπονται τα γνωστά εξοντωτικά πρόστιμα των 300 ευρώ για συμμετοχή και των 3.000 και 5.000 ευρώ για διοργάνωση (άτομο και φορέας αντίστοιχα)!

Είναι φανερό πως η κυβερνητική απαγόρευση στοχεύει στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που εντείνονται και στην παρεμπόδιση της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, των εκπαιδευτικών σωματείων και συλλόγων γονέων που με αποφάσεις τους έχουν ανακοινώσει την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια την Πέμπτη 28/1/21. Η κυβερνητική απαγόρευση στοχεύει επίσης στις συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων και στις πορείες των υγειονομικών την ίδια μέρα, αλλά και άλλες αγωνιστικές δράσεις του μαζικού κινήματος.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στα σχέδια νόμου Κεραμέως Χρυσοχοΐδη -μνημεία αυταρχισμού και κρατικής τρομοκρατίας, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, διεκδικώντας το άνοιγμα των Πανεπιστημιακών Σχολών, τον τερματισμό της τηλεκπαίδευσης, τη διενέργεια μαζικών τεστ σε όλο το προσωπικό της ακαδημαϊκής κοινότητας και την ακύρωση των κυβερνητικών προθέσεων για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Παρά το γεγονός ότι το δημοσιευμένο ΦΕΚ αναφέρεται στην εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά.

Προκαλεί την οργή μας η ειρωνία του Υπουργείου που εμπαίζει όταν λέει ότι: «Μέχρι σήμερα υπήρχε η απαγόρευση για τις πορείες και τα συλλαλητήρια, ωστόσο πλέον υπάρχει ένα άνοιγμα για μέχρι 100 άτομα»

Επιχειρούν να εμπεδωθεί ως «νέα κανονικότητα» στη λαϊκή συνείδηση ο «παράνομος» χαρακτήρας των συναθροίσεων ώστε να θεωρείται πλέον απαραίτητη η χορήγηση «κρατικής άδειας» για την πραγματοποίηση λαϊκών συγκεντρώσεων.

Επαναλαμβάνεται συνεπώς το σκηνικό της απαγόρευσης της φετινής πορείας του Πολυτεχνείου κατά την οποία η Κυβέρνηση είχε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου όργιο καταστολής και βίας απέναντι στους διαδηλωτές.

Με περισσή υποκρισία και χωρίς να έχει επιτελέσει καμία πρόοδο τόσο στο θέμα του εμβολιασμού, όσο και της στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η Κυβέρνηση «επιτρέπει» άλλου τύπου συναθροίσεις και μάλιστα σε κλειστούς χώρους (εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ, χώροι εργασίας όπως εργοστάσια και call-centers, εκκλησίες), ενώ την ίδια στιγμή απαγορεύει επιλεκτικά τις δημόσιες συναθροίσεις που στρέφονται ενάντια στην πολιτική της.

Η νέα απαγόρευση κυβέρνησης-ΕΛΑΣ θα έχει την τύχη και των προηγούμενων, καθώς η οργή λαού και νεολαίας δεν μπορεί να σιγήσει ούτε με απαγορεύσεις, ούτε με καταστολή. Αυτό έδειξαν και οι μαζικές συγκεντρώσεις της περασμένης βδομάδας.

Καλούμε εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς να καταδικάσουν έμπρακτα και να αμφισβητήσουν στην πράξη το καθεστώς αστυνομοκρατίας και νομιμοποίησης της κρατικής καταστολής που επιχειρείται να επιβληθεί.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στις 28/01 στην εκπαίδευση στις 13:00 στα Προπύλαια καθώς και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία (συγκεντρώσεις στις πύλες και πορείες)

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε και να πειθαρχήσουμε στο νέο αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό νομοθετικό τερατούργημά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου