Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Φτάνει πια η ισοπέδωση σπουδών και δικαιωμάτων - Όχι στην επαγγελματική ισοτίμηση των Κολεγίων

 

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 21/2/2020



Φτάνει πια η ισοπέδωση σπουδών και δικαιωμάτων 

Όχι στην επαγγελματική ισοτίμηση των Κολεγίων 


Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ομόφωνα καταδικάζει την αντιδημοκρατική και εκπρόθεσμη τροπολογία της Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης συνολικά, η οποία και υπερψηφίστηκε την Πέμπτη 18/12, με την οποία νομοθετεί την υποχρέωση των επαγγελματικών φορέων (ΤΕΕ) να εγγράφουν εντός ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων που έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα. 

Η ρύθμιση αυτή είναι αντισυνταγματική, κατάφωρα άδικη για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, επιζήμια για το Δημόσιο Συμφέρον και διαλυτική για τη Δημόσια Παιδεία και τα ενιαία αδιάσπαστα Πενταετή Διπλώματα Σπουδών. Έρχεται προς υλοποίηση διαχρονικών πολιτικών και Ευρωπαικών οδηγιών για εμπορευματοποίηση της παιδείας, υποτίμηση των επιστημονικών σπουδών και κατακερματισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων. 

Υπενθυμίζουμε σε όλους/ες ότι η κοινωνική ευθύνη του Μηχανικού για το σχεδιασμού του χώρου και των Υποδομών καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος είναι τεράστιας κοινωνικής σημασίας και ευθύνης και δε μπορεί να είναι εμπορικό αντικείμενο αμφιβόλου ποιότητας ιδρυμάτων 

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε - σε συντονισμό με τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές, τους Συλλόγους και φορείς Μηχανικών αλλά και άλλων κλάδων - ότι χρειαστεί για τη μη υλοποίηση της και την οριστική απόσυρση της. 

Ενισχύουμε αποφασιστικά την απεργία – αποχή μας από ΜηΜΕΔ και Επιτροπές. Έχουμε πλέον έναν πρόσθετο και κρίσιμο λόγο για να στείλουμε μήνυμα: Φτάνει πια με την υποτίμηση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου