Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Ψήφισμα της Α. ΤΕΕ για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας

 

Ψήφισμα της Α. ΤΕΕ για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας 

(https://antiprosopeia.tee.gr/wp-content/uploads/%CE%A8%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91.-%CE%A4%CE%95%CE%95_teliko.pdf)

Η Αντιπροσωπεία ΤΕΕ υπερασπίζεται αταλάντευτα τη δημόσια, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ενιαίο, αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα μηχανικού. Ως εκ τούτου καταγγέλλει απερίφραστα τη μεθόδευση της Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης συνολικά να νομοθετήσει κατά κυριολεξία νύχτα με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την υποχρέωση των επαγγελματικών φορέων να εγγράφουν εντός ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων που έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα. 

Η Αντιπροσωπεία ΤΕΕ 

Α) Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη νομοθετική ρύθμιση. 

Β) Δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να μην προχωρήσει η εγγραφή αυτών των αποφοίτων μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας. 

Γ) Η Αντιπροσωπεία αποφασίζει και εξουσιοδοτεί τη Διοικούσα Επιτροπή:  να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών, ώστε να ακυρωθεί η προωθούμενη ρύθμιση.  από κοινού με τα Μέλη της Αντιπροσωπείας να αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες μαζί και με τα άλλα Επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους των μηχανικών και να συντονίσει τη δράση του ΤΕΕ με τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές, να προχωρήσει σε νέου τύπου πολύμορφες δράσεις κινητοποιήσεων υπό το συντονισμό αυτό.

Το παραπάνω πέρασε σχεδόν ομόφωνα (πλην 2 συναδέλφων της Ενωτικής Κίνησης Χημικών Μηχανικών). Η δική μας πρόταση όπως κατατέθηκε ήταν η παρακάτω:

Η Α/ΤΕΕ ομόφωνα καταδικάζει την αντιδημοκρατική και εκπρόθεσμη τροπολογία της κυβέρνησης η οποία και υπερψηφίστηκε την Πέμπτη 18/12. 
Η ρύθμιση αυτή είναι αντισυνταγματική, κατάφωρα άδικη για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, επιζήμια για το Δημόσιο Συμφέρον και διαλυτική για τη Δημόσια Παιδεία και τα Πενταετή Διπλώματα.
Ζητάει την άμεση κατάργηση της και δεσμεύεται ότι θα πράξει ότι χρειαστεί για τη μη υλοποίηση και μέχρι την οριστική απόσυρση της. 
Για το λόγο αυτό θα έρθει άμεσα σε επαφή με τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές, τους Συλλόγους και φορείς Μηχανικών αλλά και άλλων κλάδων ώστε από κονού να συντονίσουμε την αντίδραση μας

Ολόκληρα τα υλικά της Συνεδρίασης εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου