Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Σχετικά με το Ν/Σ «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας»

 

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

                                                                            

Αρ. Πρωτ.:  8301                                                  Αθήνα,  22-9-2020                         

Προς:  Υπoυργό Υποδομών και Μεταφορών κο Καραμανλή Κων/νο

Κοιν.: 1. Υφυπουργό Μεταφορών κο Κεφαλογιάννη Ιωάννη

                                2. Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ

                                3. Α' Βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ         

                           

Θέμα: Σχετικά με το Ν/Σ «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας»


        Κύριε Υπουργέ,   

απευθυνόμαστε σε εσάς σχετικά με το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας». Ως ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ συντασσόμαστε και στηρίζουμε τις θέσεις των συναδέλφων μας του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τις οποίες και επισυνάπτουμε.

Ειδικότερα διαφωνούμε με τη μετατροπή της Υπηρεσίας σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου διότι δημιουργεί επισφάλειες στη λειτουργία της και προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων της. Όπως αναφέρουν και συνάδελφοι μας στη διαβούλευση η εκπροσώπηση της χώρας στον ICAO και σε άλλους Διεθνείς Οργανισμούς, η χάραξη πολιτικής και ο έλεγχος - πιστοποίησης οφείλει να οφείλει να ανήκει μόνο στο Κράτος. Η Εθνική Στρατηγική των Αερομεταφορών, οι Διεθνείς και Διακρατικές συμφωνίες, τα Ζητήματα Ασφαλείας Αεροδρομίων και Εναέριου Χώρου δεν μπορεί επ’ ουδενί να ‘επαφίονται’ σε αποφάσεις 5μελών συμβούλιων ανεξάρτητων αρχών ή νομικών προσώπων. Το ίδιο και οι κρίσιμες λειτουργίες που ασκεί σήμερα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΥΠΑ (εποπτεία και παρακολούθηση Συμβάσεων, Έλεγχος και Πιστοποίηση Αεροδρομίων, Πολεοδομική αρχή για την έκδοση αδειών) και οι οποίες απουσιάζουν από το Α’ μέρος του εν λόγω Ν/Σ.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου