Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Κάλεσμα συμμετοχής σε Στάση Εργασίας & Συγκέντρωση των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΑΕΔ


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 14/7/2020
Αρ. Πρωτ. :
Προς : Συναδέλφους του ΟΑΕΔ
Κοιν.: 1. Πανελ. Συλλ. Υπαλ. ΟΑΕΔ – τ. ΟΕΚ – τ. ΟΕΕ
2. Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
3. Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΑΕΔ
4. ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θέμα : Κάλεσμα συμμετοχής σε Στάση Εργασίας & Συγκέντρωση των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΑΕΔ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ενημερώνουμε ότι η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ έχει κηρύξει από κοινού με την ΠΟΠΟΚΠ στάση εργασίας την Τρίτη 21 Ιουλίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14:30 στο γραφείο Συνεδριάσεων του Δ.Σ του ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος, Στάση Μετρό: Άλιμος) διεκδικώντας την επίλυση των παρακάτω αιτημάτων:
Α) Την καταβολή των οφειλόμενων από τον κατηργημένο ΟΕΚ, εργοδοτικών εισφορών των συναδέλφων μας για τα έτη 2007 – 2012, αλλά και από τον ΟΑΕΔ για τα έτη 2012-2013. Οι οφειλόμενες αυτές εισφορές αν και έχουν υπολογισθεί και καταλογισθεί από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, δεν έχουν ακόμα καταβληθεί ενώ έχουμε πληροφορηθεί ότι εξακολουθούν να αμφισβητούνται από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουμε κάνει επισημαίνουμε ότι η οφειλή εισφορών εργοδότη έχει συντριπτικές επιπτώσεις στη συνταξιοδότηση των συναδέλφων μας που υπερβαίνει το 40% στην αναμενόμενη ανταποδοτική σύνταξη του πρώην ΤΣΜΕΔΕ.
Β) Την άρση και αποκατάσταση των αυθαίρετων μετακινήσεων συναδέλφων, την εξάλειψη των απαξιωτικών συμπεριφορών προς τους Διπλωματούχους Μηχανικούς και υποτίμησης της Επιστημονικής και Εργασιακής τους αξιοπρέπειας. Την επίλυση των διαφόρων δυσκολιών και προσκομμάτων που εμφανίζονται στις διαδικασίες των εκτός έδρας μετακινήσεων τους που δρουν ανασταλτικά στην υλοποίηση των Υπηρεσιακών τους καθηκόντων.
Επειδή τα παραπάνω ζητήματα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αυτή, διεκδικώντας την άμεση επίλυση των ανωτέρω αιτημάτων, τα οποία έχουμε επανειλημμένα εκφράσει και παρουσιάσει τεκμηριωμένα στη Διοίκηση προφορικώς και στη συνέχεια γραπτώς, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την διασφάλιση και ουσιαστική αξιοποίηση των Διπλ. Μηχανικών και των αυξημένων επιστημονικών προσόντων που διαθέτουν, επ΄ ωφελείας του Δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου