Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η λογική εξήγηση πίσω από τους παράλογους θανάτους της Λομβαρδίας

Η λογική εξήγηση πίσω από τους παράλογους θανάτους της Λομβαρδίας



Όλος ο πλανήτης αναρωτιέται γιατί. Γιατί στην Ιταλία και συγκεκριμένα γιατί στη Λομβαρδία τα θύματα του κορονοϊού είναι τόσα πολλά. Και φαίνεται πως υπάρχει, τελικά, μια λογική εξήγηση, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο δήμαρχος της Μπρέσια!

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί παγωμένος την ανείπωτη τραγωδία στην Ιταλία.

Σήμερα, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 6.000 και τίποτα, δυστυχώς, δεν δείχνει ότι η κατάσταση θα καλυτερεύσει σύντομα.

Και το εύλογο ερώτημα, που συνεχίζει να απασχολεί, είναι «τι συνέβη στη Λομβαρδία και ξέφυγε τόσο η κατάσταση, γιατί εκεί;»; Τη στιγμή, μάλιστα, που η Κίνα, από την οποία εξαπλώθηκε ο κορονοϊός, έχει πια αρκετά λιγότερους νεκρούς.

Έχουν ακουστεί διάφορα πράγματα, πολλά περισσότερα, ωστόσο, θα γίνουν γνωστά όταν περάσει ο εφιάλτης.

Μία λογική εξήγηση, όμως -και ας μην είναι η μόνη- είναι αυτή που προκύπτει μέσα από την καταγγελία, ουσιαστικά, του ίδιου του δημάρχου της Μπρέσια, Εμίλιο ντελ Μπόνο.

Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, ο δήμαρχος της πόλης του ιταλικού βορρά, η οποία συγκαταλέγεται, φυσικά, στη λίστα με τις πληγείσες πόλεις της Λομβαρδίας, με εκατόμβες νεκρών να ανακοινώνονται καθημερινά, αποκάλυψε λίγο πολύ στο giornaledibrescia.it πως ο λόγος που ξέφυγε το πράγμα στην περιοχή είναι τα αφεντικά των βιομηχανιών!

Ισχυρίζεται, συγκεκριμένα, ότι είχε ζητήσει να κλείσει οποιαδήποτε μη βασική παραγωγική δραστηριότητα από τις 7 Μαρτίου, αλλά το αίτημά του, μαζί με άλλων συναδέλφων του της Λομβαρδίας, η κυβέρνηση το απέρριψε! Και το συμβούλιο της Περιφέρειας, δε, ούτε αυτό έκανε τίποτα διαφορετικό.

Γιατί έχει σημασία όλο αυτό;

Το αποτυπώνει εξαιρετικά ο Ιταλός δημοσιογράφος Giorgio Cremaschi, στο άρθρο του με τίτλο «Η βρώμικη συνείδηση των αφεντικών», που δημοσιεύτηκε στο contropiano.org.

Διαβάστε το αναλυτικά και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα:

«Οι δύο επαρχίες του Μπέργκαμο και της Μπρέσια συγκεντρώνουν από μόνες τους το ένα τέταρτο όλων των κρουσμάτων και σχεδόν το 30% των θανάτων σε ολόκληρη την Ιταλία.

Και η εξήγηση είναι απλή: Αμφότερες είναι οι δύο πιο βιομηχανοποιημένες επαρχίες στη χώρα. Άρα, το να ζητείται να παραμείνει ο κόσμος στο σπίτι και να αφήνουν τα εργοστάσια ανοικτά σημαίνει στην πραγματικότητα ότι δεν κλείνει τίποτα, αφού δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώνονται να βρίσκονται μαζί σε κλειστούς χώρους για ώρες.

Τα εργοστάσια στο Μπέργκαμο και την Μπρέσια ήταν, επομένως, η κύρια πηγή της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της μετάδοσης της νόσου και της βίαιης και ξαφνικής πίεσης στις δομές υγείας, που σχεδόν κατέρρευσαν.

Ο δήμαρχος ντελ Μπόνο, λοιπόν, καταγγέλλει πως αυτή η καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ή τουλάχιστον να είχε περιοριστεί, αν όλα είχαν σταματήσει νωρίτερα.

Ισχυρίζεται πως είχε ήδη ζητήσει να κλείσει οποιαδήποτε μη βασική παραγωγική δραστηριότητα από τις 7 Μαρτίου, αλλά το αίτημά του, όπως και άλλων δημάρχων της Λομβαρδίας, η κυβέρνηση το απέρριψε. Και το συμβούλιο της Περιφέρειας το ίδιο...

Τώρα, όλα σχεδόν τα εργοστάσια στο Μπέργκαμο και την Μπρέσια σταματούν τη δραστηριότητά τους. Και έκλεισαν ή κλείνουν επειδή οι εργάτες επαναστάτησαν ή απήργησαν εκεί που είχαν τη δύναμη ή, πολύ απλά, δηλώνοντας ασθένεια. Κάποια έκλεισαν επειδή ορισμένοι βιομήχανοι φάνηκε ότι είχαν μεγαλύτερη επίγνωση της κατάστασης. Και τελικά. έκλεισαν επειδή τα κρούσματα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται στα ίδια τα εργοστάσια. 

Η περίπτωση της Λομβαρδίας είναι μία από τις πιο σοβαρές παγκοσμίως και σίγουρα δεν βρισκόμαστε στο τέλος.

Αν το κλείσιμό των εργοστασίων είχε αποφασιστεί πριν από δέκα ημέρες, όταν η κατάσταση ήταν ήδη σοβαρή, θα είχαμε, πιθανότατα, λιγότερα κρούσματα και νεκρούς και το σύστημα υγείας θα άντεχε περισσότερο στην επιδημία. 

Όταν όλα τελειώσουν, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου τα αφεντικά της βιομηχανίας να πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα για το κακό που προκάλεσαν οι βρώμικες συνειδήσεις τους».

2 σχόλια:

  1. Μη ξεχνάμε ότι η περιοχή της Λομβαρδίας είναι περιοχή με την υψηλότερη ατμοσφαιρική μόλυνση εδώ και αρκετά χρόνια, και έχει και 5G. Δύο βασικές ομοιότητες με την Wuhan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.statista.com/statistics/569435/number-of-deaths-in-italy-by-region/

    To 2018 στη Λομβαρδία πέθαναν περίπου 100.000 άνθρωποι.

    Το 2020 πόσοι θα πεθάνουν;

    Όποιος το βρει κερδίζει ένα γλειφιτζούρι.

    Πάντως αποκλείεται πάνω από 120.000.
    Γιατί το mortality rate έχει αυξηθεί κατά 20% (χειρότερο σενάριο).

    Ποιον δουλεύουν;
    Έβαλαν στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΜΑΣΚΑ στο Κραχ του 2020 μπροστά στο οποίο το Κραχ του 1929 θα φαντάζει ΠΤΑΙΣΜΑ!
    Τα υπόλοιπα είναι για ΧΑΧΟΛΟΥΣ... Τα κορίδα του κοροιδοιού. Έκαναν μια επιδημία απλής γρίπης (τα ίδια συμπτώματα έχουν περίπου) να μοιάζει με επιδημία χολέρας..

    Τουλάχιστον οι αριστεροί δεν πρέπει να τρώνε καπιταλιστικά παραμύθια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή