Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Αναγνώριση Κολεγίων από την πίσω πόρτα

Δεκτά τα πτυχία Κολεγίων για το διορισμό εκπαιδευτικών στο δημόσιο τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν διορισμό


Τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι ανεπιστημίων, η κυβέρνηση με διάταξη που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή κάνει δεκτά τα πτυχία Κολεγίων για τον διορισμό εκπαιδευτικών στο δημόσιο… Δεν το έκρυψε ποτέ άλλωστε, λόγω και έργω, ότι έναντι της ανάγκης μόρφωσης προτάσσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, και τα ζητήματα της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων θα τα λύσει η αξιολόγηση και ο ανταγωνισμός… Ο θάνατός σου η ζωή μου, σε ένα σχολείο που τον πίνακα θα υπάρχει η διαφήμιση του χορηγού που θα καθορίζει εν τέλει και το περιεχόεμνο σπουδών/

Συγκεκριμένα, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»:

Α. Τα πτυχία που χορηγούνται από ΑΕΙ της αλλοδαπής γίνονται δεκτά από το ΑΣΕΠ για τον διορισμό των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία εφόσον έχουν αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων. Βάσει του ΠΔ 38/2010 ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού.

Β. Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας συναφούς αντικειμένου με εκπαιδευτικό κλάδο.

Πηγή: Ατέχνως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου