Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Πρόστιμο-Μαμούθ Και Κατεδάφιση Των Εργασιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Από Την Πολεοδομία


Πρόστιμο-Μαμούθ Και Κατεδάφιση Των Εργασιών Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης Από Την Πολεοδομία (ΕΓΓΡΑΦΑ)
16-01-2020 - Πηγή: ilioupolinews.gr

Είχε εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας από το e-adeies, πόσες αντίστοιχες έχουν εκδοθεί?

Δείτε επίσης:

Την τήρηση της νομιμότητας με αποφασιστικό τρόπο επιβάλλουν με αποφάσεις τους η Ιερά Σύνοδος σε συνεργασία με την πολεοδομία στο ζήτημα των αυθαίρετων εργασιών στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, επιβάλλοντας γκρέμισμα των εργασιών και επιβάλλοντας μεγάλο πρόστιμο στον ιερέα της εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος Ανακάλεσε Την Άδεια Μικρής Κλίμακας Εργασιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει για μικρής έκτασης εργασίες στην σκεπή του ξωκλησίου του προφήτη Ηλια, με κοινοποίηση στην Πολεοδομία Αθηνών για τις νόμιμες ενέργειες ελέγχου, ενώ από την πολεοδομία επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ στον ιερέα για τις αυθαίρετες κατασκευές.

Μεταξύ άλλων, σε επιστολη που απέστειλε προς τον Δήμο Ηλιούπολης, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει τα εξής:

«Μετά από τις καταγγελίες του Δήμου και τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της προέκυψαν ελλείψεις καθώς και δικαιολογητικά μη συμβατά με τις προδιαγραφές και τις κείμενες διατάξεις, ασάφεια αρμοδιότητας αφού ο φερόμενος ιδιοκτήτης του ναού είναι φυσικό πρόσωπο και όχι ΝΠΔΔ και γι’ αυτό προχώρησε σε ανάκληση της εν λόγω Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας. Ο έλεγχος των κατασκευών (αυτοψία, διακοπή εργασιών κλπ) ακόμη και των εμπιπτουσών στο άρθρο του Ν. 4495/2017 κατασκευών των εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ, ανήκει στις Υπηρεσίες Δόμησης των κατά τόπων αρμοδίων Δήμων».


Πρόστιμο 150.000 Ευρώ Στον Ιερέα Από Την Πολεοδομία

Η πολεοδομία πραγματοποίησε έλεγχο στις 9/1/2019, διαπίστωσε το μέγεθος της αυθαιρεσίας και επέβαλε υψηλότατο πρόστιμο.

Μεταξύ άλλων, η εισήγηση των ελεγκτών της πολεοδομίας αναφέρει:

«Κατασκευή αυθαίρετου νέου Ναού περίπου 137 τετραγωνικών μέτρων από οπλισμένο σκυρόδεμα και οπτοπλινθοδομή και επιπλέον εξωτερική τσιμεντόστρωση 63 τετραγωνικών μέτρων, στο χώρο του Παρεκκλησίου, με φερόμενο ιδιοκτήτη, νομέα, κάτοχο, κατασκευαστή, ενοικιαστή τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου. Εντός της κατασκευής του Ναού βρίσκεται το παλαιό Παρεκκλήσιο. Η ως άνω κατασκευή χαρακτηρίζεται αυθαίρετη σύμφωνα με το άρθρο 81.1 του Ν. 4495/2017 και κατεδαφιστέα.

Για την ίδια κατασκευή επιβάλλεται στους υπόχρεους πρόστιμο ανέγερσης ύψους 100.290,51 Ευρώ και διατήρησης 50.145,25 ευρώ, με δικαίωμα προσφυγής μέσα σε τριάντα ημέρες ή έκπτωσης 30% στην περίπτωση αποδοχής αντί προσφυγής».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου