Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Κατάλυση ασύλου από τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ –Ένταση και δακρυγόνα [αποκλειστικό βίντεο]

Μετά την απόφαση της Συγκλήτου για την αναστολή της λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ.
11 Νοεμβρίου 2019, 12:42 Επεισόδια σημειώνονται τώρα στην ΑΣΟΕΕ.


Ειδικότερα πάνω από 100 φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου και μπήκαν στο εσωτερικό του.


00:00
00:36
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων.Εν συνεχεία, δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο πανεπιστήμιο.

200 φοιτητές μπήκαν στο Πανεπιστήμιο – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο


0:00
Άνοιγμα σε νέα καρτέλα
Περίπου 200 φοιτητές είναι μέσα αυτή την ώρα ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το πανεπιστήμιο. Κλειστή είναι η οδός Πατησίων και στα δύο ρεύματα.Οι φοιτητές απευθύνουν κάλεσμα συγκέντρωσης στο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονται κλούβες και λεωφορεία της αστυνομίας.Πληροφορίες κάνουν λόγο για τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός φοιτητή, ενώ στο σημείο έχει φτάσει μηχανή του ΕΚΑΒ.

Επεισόδια μετά από πορεία διαμαρτυρίας


Οι φοιτητές είχαν συγκεντρώθηκαν στην πλατείας Βικτωρίας στις 11 το πρωί της Δευτέρας, όπου από εκεί κατευθύνθηκαν προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για την αδικαιολόγητη, όπως χαρακτήρισαν, απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει η σχόλη.


Σε κείμενό τους χαρακτήρισαν την απόφαση τη Συγκλήτου ως μία από τα πιο αυταρχικά μέσα που χρησιμοποιεί για να καταστείλει τον φοιτητικό σύλλογο.


Επίσης δήλωσαν πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.


Σημειώνεται πως τα επεισόδια σημειώνονται μία μέρα μετά το προσωρινό «λουκέτο” που έβαλε η σύγκλητος στην ΑΣΟΕΕ μέχρι την 17η Νοεμβρίου.

Προηγήθηκε το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη, δύο εξ αυτών στο υπόγειο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου