Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Όχι στη μετατροπή των Μηχανικών σε εξιλαστήρια θύματα – Ανάκληση αιτήματος παραίτησης

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7834 Αθήνα, 10/6/2019
Προς: Πίνακα Αποδεκτών


Θέμα: Όχι στη μετατροπή των Μηχανικών σε εξιλαστήρια θύματα – Ανάκληση αιτήματος παραίτησης


Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 10 και 11/8.6.2019 εγγράφων του Τμήματος Πολιτισμού της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και μετά από ενημέρωσή μας από τον συνάδελφο Μηχανικό Σπύρο Προύσαλη ως ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ μας, σας αναφέρουμε ότι:

Η αναίτια και ετεροχρονισμένη προφορική απαίτηση της Ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, μέσω Δελτίων Τύπου, παραίτησης του συναδέλφου μας Σπύρου Προύσαλη, Προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, και της Ελένης Μπάνου, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, δεν προβλέπεται θεσμικά και διοικητικά .

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των Υπηρεσιών (και ειδικά των Τεχνικών) έχουν επισημανθεί πολλαπλά και από εμάς και από τους εργαζόμενους του Υπ. Πολιστισμού. Οι συνάδελφοι μας δεν πρέπει να μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα για πολιτικές και καταστάσεις για τις οποίες δεν ευθύνονται.

Τόσο η Ιεραρχία όσο και το κοινό (και μέσω ιστοσελίδας ΥΠΠΟΑ) είχαν ενημερωθεί για την κατολίσθηση βραχωδών και την επιβεβλημένη αναστολή της λειτουργίας του αναβατορίου όπως και της διαδρομής που οδηγεί σε αυτό για λόγους ασφαλείας. Αντιλαμβανόμαστε αλλά και πιστεύουμε ότι γνωρίζοντας το ήθος, την επιστημονική κατάρτιση, την αίσθηση ευθύνης και την πορεία του συγκεκριμένου συναδέλφου τόσο στην υπαλληλική του καριέρα, όσο και στην ενασχόληση του στα κοινά με την ιδιότητα του μαχόμενου συνδικαλιστή στο πλαίσιο των παραπάνω ιδιαίτερων συνθηκών, ο συνάδελφος μας Μηχανικός έπραξε τα μέγιστα προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να αποκατασταθεί η λειτουργία του αναβατορίου και της διαδρομής το συντομότερο δυνατόν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που του δίνει η θέση ευθύνης που κατέχει. Η παραπάνω θέση μας τεκμηριώνεται και από σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν τις ενέργειες των συναδέλφων σε όλο το χρονικό διάστημα της αναστολής λειτουργίας του αναβατορίου. 

Κατόπιν των ανωτέρω, απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα το αίτημα παραίτησης των συναδέλφων μας, που έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους με γνώμονα την προστασία του μνημείου και την ασφάλεια των επισκεπτών ΑΜΕΑ, καθώς και να αποκατασταθεί η υπόληψή τους.

Πίνακας Αποδεκτών

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Μυρσίνη Ζορμπά

2. Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (Τομέα Πολιτισμού), κ. Κωνσταντίνο Στρατή

ΚΟΙΝ.: 

1.Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (Τομέα Αθλητισμού), κ. Γεώργιο Βασιλειάδη

2. Γενική Γραμματέα ΥΠΠΟΑ, κ. Μαρία Βλαζάκη

3. Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, κ. Αμαλία Ανδρουλιδάκη

4. Τ.Ε.Ε.

5. ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6. ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΠΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου