Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά του 2019

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7784 Αθήνα, 22/4/2019
Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά του 2019

Συνάδελφοι, -σσες,
Η Απεργία την 1η του ΜΑΗ, είναι ημέρα πάλης και αγώνα για του νεκρούς της Εργατικής Τάξης που έπεσαν στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα είναι σήμερα όσο ποτέ επίκαιρος, αφού το κεφάλαιο επιχειρεί να πάρει την ρεβάνς, αμφισβητώντας όλες τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν στον προηγούμενο αιώνα με μεγάλους αγώνες και θυσίες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτα στην εφαρμογή των αντεργατικών νεοφιλελευθέρων μέτρων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι μισθοί παραμένουν πετσοκομμένοι, το δικαίωμα για συλλογικές συμβάσεις παραμένει ζητούμενο, τα σπίτια του λαού βγαίνουν στο σφυρί, οι ιδιωτικοποίησες συνεχίζονται, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα. Η περίφημη “έξοδος από τα μνημόνια” δεν αφορά τους εργαζόμενους που πρέπει να συνηθίσουν σε μια ζωή χαμηλών προσδοκιών, όσο κυριαρχούν οι πολιτικές που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους φτωχούς, για να μπορούν οι πλούσιοι να αβγαταίνουν τα κέρδη τους.
Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς για το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την αφύπνιση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια που είναι προ των πυλών. Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, που πρέπει να πάρουν ξανά το συνδικαλισμό και τα σωματεία στα χέρια τους, μακρυά από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Γνωρίζουμε καλά πως μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
  • Κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. 
  • Καμία ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα. 
  • Αυξήσεις στις αποδοχές μας και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. 
  • Πλήρης επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού στα 751 €. 
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και της φοροληστείας. Όχι στη μείωση του αφορολόγητου, επαναφορά του στις 12.000 €. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών του δημοσίου. 
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 
  • Πλήρη νομική κάλυψη για όλες τις υπηρεσιακές υποθέσεις.
Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη και τις Πρωτομαγιάτικές Συγκεντρώσεις
Για την Αττική συγκέντρωση στις 11πμ στην πύλη του Πολυτεχνείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου