Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Μετά το Πανεπ. Δυτ. Αττικής η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλη μια νέα σχολή μηχανικών...

Μετά τη Σχολή Mηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (δλδ τη συγχώνευση ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά)  η οποία σχολή αποτελείται από 8 Τμήματα Μηχανικών, (ΕΔΩ παλαιότερη ανάρτηση για το θέμα) ετοιμάζεται άλλη μια νέα Σχολή Μηχανικών αυτή τη φορά στο υπό ίδρυση νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος  το οποίο θα γίνει με τη συγχώνευση τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας) και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επειδή τα ΠΔ των επαγγελματικών δικαιωμάτων, δεν έρχονται μόνα τους...
Μια από τις επτά σχολές του υπό ίδρυση ΔΠΕ θα είναι και η Σχολή Μηχανικών με έδρα τις Σέρρες και λειτουργία σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.


Επτά σχολές στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
Αλλάζει άρδην ο ακαδημαϊκός χάρτης και στη Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί ύστερα και από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας και 4 εκπροσώπους των ιδρυμάτων στο Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, επτά θα είναι οι σχολές οι οποίες θα λειτουργούν σε πέντε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και θα περιλαμβάνονται στο νέο πανεπιστήμιο το οποίο συγκροτείται από τη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των τριών ΤΕΙ, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τζιώνα το νέο πανεπιστήμιο θα ονομάζεται Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και θα συγκροτηθεί ως τις αρχές του νέου χρόνου ώστε οι επτά νέες σχολές να περιληφθούν στο μηχανογραφικό της επόμενης χρονιάς.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει έτοιμο το σχέδιο νόμου το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία διαβούλευση και θα ακολουθήσει η ψήφισή του από τη Βουλή.

Ποιες είναι οι επτά σχολές

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επτά σχολές που θα περιλαμβάνει το νέο πανεπιστήμιο θα είναι οι εξής:

Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες και λειτουργία σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.
Οικονομικών, η οποία θα λειτουργήσει σε τρεις πόλεις και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.
Ανθρωπιστικών Σπουδών η οποία θα λειτουργήσει μόνο στη Θεσσαλονίκη.
Επιστημών Υγείας που επίσης θα λειτουργήσει μόνο στη Θεσσαλονίκη.
Γεωπονίας, με έδρα τη Δράμα και λειτουργία σε Δράμα και Θεσσαλονίκη.
Σχεδιασμού, η οποία θα λειτουργήσει σε Σέρρες και Κιλκίς.
Φυσικομαθηματική, η οποία θα λειτουργήσει στην Καβάλα.
Επίσης θα υπάρχει και το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών με έδρα τη Θεσσαλονίκη (το σημερινό Διεθνές Πανεπιστήμιο) με το οποίο θα συνεργάζονται και οι επτά σχολές.


Σε περίπου δύο μήνες θα συγκροτηθεί η Διοικούσα Επιτροπή του νέου πανεπιστημίου με συμμετοχή εκπροσώπων και από τα τέσσερα ιδρύματα.




Σύμφωνα με τον κ. Τζιώνα στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η προηγούμενη δέσμευση ότι με τη συνένωση των τεσσάρων σημερινών ιδρυμάτων, δεν πρόκειται να υπάρξει μετακίνηση φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού από πόλη σε πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου