Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αναγνώριση των Διπλωμάτων Τμημάτων Μηχανικών του ΑΠΘ ως Ισότιμων με Master.

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 24/9/2018
Αρ. Πρωτ.: 7502
Προς : 1. Πρύτανη Α.Π.Θ.
2. Κοσμήτορα Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
3. Πρόεδρο Τμήματος Πολιτικών Μηχ. Α.Π.Θ.
4. Πρόεδρο Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Α.Π.Θ.
Κοιν.: 1. Υπ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου
2. Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ
ΘΕΜΑ: Αναγνώριση των Διπλωμάτων Τμημάτων Μηχανικών του ΑΠΘ ως Ισότιμων με Master.
Κύριοι

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τους περίπου 8.000 Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου Τομέα. Απευθυνόμαστε σε εσάς λόγω του θέματος που έχει ανακύψει σχετικά με την απουσία των τμημάτων των Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξη του ΑΠΘ, από το πρόσφατο ΦΕΚ με τις Υπουργικές Αποφάσεις με τις Διαπιστωτικές Πράξεις Ισοτίμησης Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών με Intergrated Master.

Όπως πληροφορηθήκαμε από μέλη μας, Διπλωματούχους Μηχανικούς, αποφοίτους των Τμημάτων σας, η απουσία αυτή οφείλετε στη μη υποβολή σχετικού αιτήματος προς το Υπουργείο Παιδείας. Επειδή ως Ομοσπονδία διεκδικούμε βάσιμα από τη Δημόσια Διοίκηση να αποδοθούν άμεσα στους αποφοίτους των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών για τις οποίες θα εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις:

Η προβλεπόμενη πρόσθετη μοριοδότηση των Διπλωματούχων Μηχανικών κατόχων ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) για τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ευθύνης 

Το προβάδισμα των δύο ετών στην κατάταξη τους σε Βαθμούς.

Αλλά και (παρά την αντίθετη πρόβλεψη του Ν.4485/17) τη μισθολογική αναβάθμιση με τη χορήγηση των (2) μισθολογικών κλιμακίων που αποδίδονται σε όλους τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων (2 M.K. σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4354/15). 

Σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία, ώστε να εκκινήσετε τις προβλεπόμενες από το Ν.4485/17 διαδικασίες (απόφαση Συγκλήτου, διαβίβαση Φακέλου στο Υπουργείο), ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η, αντίθετη σε κάθε αίσθημα δικαίου, διάκριση σε βάρος των αποφοίτων των Τμημάτων του ΑΠΘ. 

Το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο κοινοποιείται το παρόν καλείται να δράσει άμεσα, ώστε να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου