Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, σε Αθήνα και Κέρκυρα την Πέμπτη 26/7/18Σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα και την Κέρκυρα καλεί η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, που συγκροτήθηκε με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις Λευκιμμιωτών, Κερκυραίων και αλληλέγγυων κινημάτων στην Αθήνα.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας και την αφίσα με σκίτσο που φιλοτέχνησε ο Γιώργος Μικάλεφ.ΕΞΩ τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, να κλείσουν όλες οι χωματερές

Όλοι / όλες στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης Πέμπτη 26/7/18 στις 7:30 μ.μ.

Κέρκυρα (Πλ. Γιωργάκη προς Πλ. Δημαρχείου) Αθήνα (Πλ. Μοναστηρακίου προς Σύνταγμα)

Για 29η μέρα συνεχίζεται η κατοχή της Λευκίμμης από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Ασφάλεια ώστε να εξασφαλίζεται η παράνομη, παράλογη και καταστρεπτική μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων στη Χωματερή Λευκίμμης, που προκαλεί ανεξέλεγκτη μόλυνση και οικονομική καταστροφή στην περιοχή. Τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα περιλαμβάνουν ακόμα και το κλείσιμο του κεντρικού οδικού άξονα της Λευκίμμης αχρηστεύοντας τη λειτουργία του Λιμανιού της Λευκίμμης που αποτελεί τη Νότια είσοδο της Κέρκυρας.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λευκίμμης υφίστανται καθημερινά εξευτελισμούς και ταπεινώσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις, ελέγχονται στις καθημερινές μετακινήσεις τους, εξαναγκάζονται να υπογράφουν Υπεύθυνες Δηλώσεις για να μεταβούν στις καλλιέργειές τους γύρω από την φρουρούμενη περιοχή της Χωματερής, προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα και η αντίστασή τους.

Η φυσική βία εναντίον της Λευκίμμης αποτελεί συνέχεια ψεύτικων υποσχέσεων και προσβλητικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού Τσίπρα (δεν θα πέσει ούτε χαρτοπετσέτα στη Λευκίμμη) του Δήμαρχου Νικολούζου (δεν πέφτει ξύλο στη Λευκίμμη) του Περιφερειάρχη Γαλιατσάτου (για δήθεν κινήματα).

Επιβάλλουν την θανατηφόρο λειτουργία της Χωματερής μέσα σε ελαιώνες και καλλιέργειες, σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένη περιοχή, ποδοπατούν την εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, έχοντας δαπανήσεις συνολικά πάνω από 5εκ.€, χωρίς καμιά αντίδραση από την Πολιτεία ή τη Δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με λιγότερο από το 15% να ανακυκλώνεται, λόγω των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων που κερδίζουν από τα σύμμεικτα απορρίμματα. Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένουν διαχρονικά όμηροι αυτών των συμφερόντων, και δεν διστάζουν να καταστρέφουν φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές όπως η Λευκίμμη, προκειμένου να μην θιχτούν τα κέρδη των εργολάβων και να μην ραγίσει η τουριστική βιτρίνα.

Οι κάτοικοι με τον καθημερινό αγώνα τους αποδεικνύουν στην Κυβέρνηση ότι έχει κάνει λάθος υπολογισμό. Το νότιο τμήμα της Κέρκυρας δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη υποβάθμιση, δεν θα δεχθεί αυτό το τριπλό περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, και θα αγωνιστεί μέχρι να νικήσει με όπλο την αλληλεγγύη που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε – να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από την κατεχόμενη Λευκίμμη – να κλείσουν οι Χωματερές στη Λευκίμμη και το Τεμπλόνι – να μην φτιαχτεί Τρίτη χωματερή στην Κέρκυρα.

Απαιτούμε – δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων και αξιοπρεπή υδροδότηση, ώστε να μειωθεί και η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών νερού. Απαιτούμε την πλήρη αναδιάρθρωση της νομοθεσίας για τις συσκευασίες. Απαιτούμε από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τους χώρους εστίασης να παραδίδουν τα σκουπίδια τους χωρισμένα ανά υλικό. Απαιτούμε από τα σούπερ μάρκετ να δέχονται τις επιστρεφόμενες συσκευασίες.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση των εργολάβων και της ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Χώρου ως ηθικό αυτουργό της καταστολής και της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται και ζητάμε την παραίτηση του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου ως άμεσα υπεύθυνων.

Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη ΛευκίμμηΑθήνα 25 Ιουλίου 2018


Οι αυριανές διαδηλώσεις ενάντια στο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στη Λευκίμμη και στην Κέρκυρα, λαμβάνουν τραγικά επίκαιρο χαρακτήρα μετά την τραγωδία των πυρκαγιών στην Αττική και των δεκάδων θυμάτων.

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης απλώνεται πάνω από τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους. Έλληνες και μετανάστες αλληλέγγυοι διασώζουμε, περιθάλπουμε, φιλοξενούμε, συμμετέχουμε σε αιμοδοσίες, στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις οικογένειες που χτυπήθηκαν από την φωτιά και την εγκληματικά αφημένη στην τύχη της οργάνωση της ζωής μας.

Δεν σκοπεύουμε να σιωπήσουμε, δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τη ζωή μας έρμαιο στην αυθαιρεσία, στην αδιαφορία, στον παραλογισμό ενός Κράτους που μεριμνά μόνο για την είσπραξη φόρων, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την καταστολή των κινητοποιήσεων, δεν θα αφήσουμε στις γειτονιές και τα χωριά μας να χυθεί άλλο φασιστικό δηλητήριο.

Θέλουμε τις πόλεις, τα χωριά, τα δάση και τα νησιά μας βιώσιμα, προσβάσιμα, ανοιχτά, δημόσια, καθαρά από τις εγκληματικές καπιταλιστικές χρήσεις. Θέλουμε τα νοσοκομεία, τις πολεοδομίες, την πυροσβεστική στην υπηρεσία της λαϊκής οικογένειας και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι διαδηλώσεις για τη Λευκίμμη έτυχε να είναι οι πρώτες μετά την τραγωδία των πυρκαγιών, ας είναι το πρώτο βήμα να ανακαταλάβουμε τις κοινωνίες μας.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις όχι μόνο για τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα, αλλά και για την Κινέττα, το Μάτι, τη Μάνδρα, τις Σκουριές, το Γραμματικό, να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια συλλογικής χειραφέτησης, στην άνοδο της συλλογικής μας συνείδησης, που είναι και η μόνη που μπορεί να σταματήσει τη θυσία της ανθρώπινης ζωής στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους και των δολοφονικών προγραμμάτων λιτότητας.

Φτάνει πια με την αλαζονεία σας! Οι διεκδικήσεις μας δεν είναι ούτε υποκινούμενες, ούτε συντεχνιακές, ούτε συμφεροντολογικές, παλεύουμε για να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Σταματήστε τώρα όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα. Σταματήστε την παράνομη, ανεξέλεγκτη και δολοφονική δόμηση μέσα σε δάση, πάνω σε ποτάμια και παραλίες. Σταματήστε να απαξιώνετε τις δομές προστασίας του λαού. Σταματήστε τώρα τις αλόγιστες εξοπλιστικές και κατασταλτικές δαπάνες. Άμεσες προσλήψεις και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για Πυροσβέστες, Γιατρούς, Διασώστες.

500 Αστυνομικοί φυλάνε τα σκουπίδια στη Λευκίμμη την ώρα που άνθρωποι στο Μάτι εγκλωβιζόταν από έλλειψη ενημέρωσης και καθοδήγησης διαφυγής.

Όλοι / όλες αύριο στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης Πέμπτη 26/7/18 στις 7:30 μ.μ.

Κέρκυρα (Πλ. Γιωργάκη προς Πλ. Δημαρχείου) Αθήνα (Πλ. Μοναστηρακίου προς Σύνταγμα)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου