Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Έκκληση συμπαράστασης από την Κοινή Επιτροπή Πολιτών για τη σωτηρία του Ελληνικού

Παρασκευή 19 Γενάρη και ώρα 7μμ., Συνάντηση στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, μετρό Θησείο) μελών κοινωνικών κινημάτων, επιστημονικών φορέων, αυτοδιοικητικών σχημάτων, ενεργών πολιτών



Την αλληλεγγύη πολιτών, κινημάτων αλλά και εργαζομένων, Σωματείων κτλ. ζητεί η Κοινή Επιτροπή για τη σωτηρία του Ελληνικού, σε μια περίοδο όπου αρχίζει να διογκώνεται ο αγώνας κατά της καταστροφικής επένδυσης Λάτση στο Ελληνικό.

«Ο αγώνας κατά της υφαρπαγής του ακινήτου του Ελληνικού έχει διευρυνθεί και διεθνοποιηθεί από τους αντιπάλους μας αλλά και εμάς. Τούτων δεδομένων, στόχος είναι το υπόμνημα στο ΣτΕ να υπογραφεί από φορείς, κινήματα, αιρετούς της αυτοδιοίκησης και γενικώς ενεργούς πολίτες», σημειώνει η Επιτροπή.

Την Παρασκευή 19 Γενάρη και ώρα 7μμ., διοργανώνεται συνάντηση στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, μετρό Θησείο) μελών κοινωνικών κινημάτων, επιστημονικών φορέων, αυτοδιοικητικών σχημάτων, ενεργών πολιτών.

Τη Δευτέρα 22 Γενάρη, η Επιτροπή θα καταθέσει στο ΣτΕ υπόμνημα αντίκρουσης του ΣΟΑ και της ΣΜΠΕ , που έχουν κατατεθεί ήδη για προέλεγχο σύμφωνα με το κείμενο των 99 σελίδων της Επιτροπής Αγώνα που δόθηκε στη διαβούλευση, την απόφαση του ΚΑΣ και γενικότερα τα αρχαιολογικά θέματα, τα δασικά και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας στη διαβούλευση.

ΕΔΩ ενημερωτικό κείμενο, όπου περιγράφονται τα σημερινά δεδομένα του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Ελληνικό, τα οποία αποδεικνύουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της εφαρμογής του στο σύνολο της Αττικής – επίσης περιλαμβάνει έκκληση οικονομικής ενίσχυσης για όσους έχουν τη δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου