Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Πανελλαδική Στάση Εργασίας στις 15/1/2018 Όχι στο πολυνομοσχέδιο – Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αρ. Πρωτ.: 7261      Αθήνα, 11/1/2018
Συμμετοχή της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας στις 15/1/2018
Όχι στο πολυνομοσχέδιο – Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία


Συνάδελφοι, -σσες,
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο μηχανικούς να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν, μαζί με το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων της χώρας.
Η επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή του 50%+1, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων, η ένταξη Δημόσιων Επιχειρήσεων στο Υπερταμείο αποτελεί ένα πρόσθετο μνημονιακό πακέτο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα.

Ειδικότερα για τον κλάδο μας προβλέπεται η εδώ και καιρό επιδιωκόμενη ίδρυση “Σώματος Ειδικών Επιμετρητών Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων” (και του αντίστοιχου Μητρώου φυσικά), ώστε να εκχωρήσουν στους ιδιώτες και στους εργολάβους άλλη μια αρμοδιότητα του Δημοσίου, υποβαθμίζοντας κατά τρόπο καταχρηστικό το ρόλο των Μηχανικών Δημοσίου και αφήνοντας αιχμές κατά αυτών, όσον αφορά την τεχνική τους κατάρτιση, την ποιότητα του έργου τους και τη φερεγγυότητά τους. Δίνει πρόσθετα προνόμια στα “Επιχειρηματικά Πάρκα”, ιδρύει το ΝΠΔΔ “Ελληνικό Κτηματολόγιο” χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος διάλογος και πολλά ακόμα που δεν προλάβαμε να ανιχνεύσουμε στις 1386 σελίδες του (ούτε και αυτοί που θα το ψηφίσουν φανταζόμαστε). 

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματικά έχει εξελιχθεί στον καλύτερο μαθητή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ και επιταχύνει ώστε να ξεπεράσει τους άξιους προκατόχους της. Παίρνει μέτρα ωμής παρέμβασης στη λειτουργία των σωματείων που κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να πάρει, όπως αυτό για την προκήρυξη απεργίας. Είναι εξάλλου γνωστό ότι οι αντικοινωνικές πολιτικές πάνε πάντα χέρι – χέρι με τον περιορισμό των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ της 15ης του Ιανουαρίου, έχοντας την πλήρη επίγνωση ότι οι αντιστάσεις μας ως εργαζόμενοι, είναι αναντίστοιχες των περιστάσεων. Οι εργαζόμενοι, με την ταξική μας ενότητα, οφείλουμε να βάλουμε φραγμό στις πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ.
Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο μηχανικοί διεκδικούμε:
Απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου - Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016). Κατάργηση των αυξήσεων εισφορών του Ν.3986/11, επιστροφή εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης, αποκατάσταση των συντάξεων.
Στελέχωση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών με Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και Νομική Κάλυψη των Διπλωματούχων Μηχανικών. Όχι στο Μητρώο ιδιωτών επιμετρητών.
Αποκατάσταση των αποδοχών μας. Μισθούς αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
Όχι στους πλειστηριασμούς, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας Δευτέρα 15 ΓΕΝΑΡΗ 2018
Για την Αττική Συγκέντρωση στις 12:30μμ στην πλ. Κλαυθμώνος


Στηρίζουμε και την πρόσθετη στάση εργασίας της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής την Παρασκευή 12/1 από 12μμ έως τη λήξη του ωραρίου με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου