Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Ψήφισμα της 2ης τακτικής συνεδρίασης της «Α» ΤΕΕ/ΤΚΜ κατά των πλειστηριασμών κατοικιών

Αναλαμβάνουμε την προσωπική πρωτοβουλία να διαβιβάσουμε προς την γενική σας συνέλευση τη συλλογική απόφαση των μηχανικών της Κεντρικής Μακεδονίας  όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το ψήφισμα της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος –Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας που αφορά την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας τω ν πληττόμενων από την κρίση πολιτών.
Παράλληλα σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και εσείς στον αγώνα για μην εκτελεστούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί εις βάρος των φτωχοποιημένων από την κρίση και την επιβολή των μνημονίων, νοικοκυριών. Να μην επιτρέψετε να περάσουν οι κυβερνητικές συκοφαντίες και εκβιασμοί πως τάχα όσοι παρακωλύουν τους πλειστηριασμούς εξυπηρετούν τους μεγαλοοφειλέτες και τους διαπλεκόμενους κακοπληρωτές. Η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιηθούν αυτές οι περιπτώσεις ως πολιορκητικός κριός ούτως ώστε να σαρώσουν τις περιουσίες των μικροοφειλετών. Είστε αυτοί που μπορείτε να διαμορφώσετε προτάσεις που θα προστατεύουν τα θύματα της κρίσης για να πληρώσουν οι πραγματικοί κακοπληρωτές. Προστατέψτε το επαγγελματικό σας κύρος, μην επιτρέψετε να σας μετατρέψουν σε γρανάζι μηχανής παραγωγής αστέγων.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ΤΕΕ-ΤΚΜ,
Αθανάσιος Κολότσιος, μηχανολόγος μηχανικός
Σαμδάνης Κών/νος, αρχιτέκτονας μηχανικόςΨήφισμα της 2ης τακτικής συνεδρίασης της «Α» ΤΕΕ/ΤΚΜ κατά των πλειστηριασμών κατοικιών

To TEE-TKM εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πολίτες, οι οποίοι λόγω της κρίσης και της ανεργίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές, ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η ακίνητη περιουσία των ελληνικών οικογενειών, που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά μια κατοικία η οποία αποκτήθηκε με πολλές στερήσεις, κινδυνεύει να χαθεί αφήνοντας στο δρόμο τις οικογένειες αυτές και διαγράφοντας τους κόπους μιας ζωής. Οι μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν μέχρι τώρα, σε συνδυασμό με την «τοκογλυφική» πολιτική των τραπεζών, προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, τα οποία δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τους απροστάτευτους από το νόμο δανειολήπτες. To TEE-TKM συμπαραστέκεται στους συμπολίτες μας, που κινδυνεύουν μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον να χάσουν την ιδιοκτησία τους και εκφράζουν την αντίθεση τους με μη βίαια μέσα. Το πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, που πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία, δε μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, ούτε με ημίμετρα εις βάρος πάντοτε των πιο ευάλωτων και αδυνάτων. Στην ως άνω βάση απαιτούμε άμεσα: 
 Την άμεση απόσυρση του νόμου για τους πλειστηριασμούς. 
 Τη νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας στη βάση κριτηρίων. 

 Την ευρεία και γενναία, στη βάση κριτηρίων, ρύθμιση χρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου