Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο Σταθάκης υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Artume για το εμπορικό κέντρο “Academy Gardens”!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από κυβερνητική ανακοίνωση. Όχι άλλο "παράλληλο πρόγραμμα" παρακαλώ...
To Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, για τροποποίηση των όρων δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Η νέα ρύθμιση λαμβάνει υπόψη:
– τις δυσμενείς πολεοδομικές συνέπειες από τη μη ρύθμιση του ζητήματος τις οποίες έχει επισημάνει στις αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και την επισήμανση του ΣτΕ ότι η προτεινόμενη ρύθμιση πρέπει να προκύψει από την συνεκτίμηση των πολεοδομικών αναγκών και της ανάγκης για την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος.
– τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ επί των προτεινόμενων σχεδίων Π.Δ
– τις εισηγήσεις και γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Ενέργειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η ΜΑΚΈΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΎ ΚΈΝΤΡΟΥ “ACADEMY GARDENS”.
Η τροποποίηση των όρων δόμησης συνδέεται με την ανάπλαση και αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής του Αρχαιολογικού Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συνταχθεί Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και της «Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης ακινήτου και κινητής περιουσίας (Artume A.E.)». Στο Μνημόνιο Συνεργασίας θα αναφέρονται:
α) οι πρωτοβουλίες και δράσεις του Υπουργείου για την αρμονική ένταξη του έργου Academy Gardens στον αστικό ιστό και για την άμεση δημιουργία και απόδοση στην κοινή χρήση ζώνης πρασίνου και δικτύου πεζοδρόμων, πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και
β) η δέσμευση της Artume Α.Ε. για συμβολή στην υλοποίηση των εν λόγω δράσεων και για ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και τη διασύνδεσή της με τον αρχαιολογικό χώρο επ’ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου