Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Συμμετοχή στην απεργία 17/5

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
   
 Αθήνα,  9/5/2017
Αρ. Πρωτ.: 7092
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ  17 ΜΑΗ 2017

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχοντας προδώσει ελπίδες και προσδοκίες του Ελληνικού λαού, για απαλλαγή από την βαρβαρότητα των μνημονίων, που συνιστούν υποδούλωση και διάλυση της Πατρίδας μας και εξαθλίωση του λαού, φέρνει για ψήφιση το 4ο μνημόνιο που θα προσθέσει νέα αβάσταχτα βάρη στο σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας.
Αυτή η κυβέρνηση ως " θείο δώρο " για δανειστές, ΕΕ, ΔΝΤ και την ντόπια και ξένη ολιγαρχία του πλούτου, εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια τις επιθυμίες τους και με στόχο την αδηφάγο κερδοφορία τους, ξεπουλάει την χώρα, ιδιωτικοποιεί κάθε κερδοφόρο και κρίσιμο τομέα της, εμπορευματοποιεί τα κοινωνικά αγαθά συντρίβει εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, ανέργους, το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. 

Βασικές συνέπειες του 4ου μνημονίου είναι :
Μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, διεύρυνση  της ελαστικής εργασίας και της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, διευκόλυνση των απολύσεων των εργαζομένων, ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ με κύρια αιχμή το ξεπούλημα της ΔΕΗ, συρρίκνωση του δημόσιου και ιδιαίτερα των κοινωνικών του υπηρεσιών, με τη μνημονιακή «αξιολόγηση» δομών, υπηρεσιών και προσωπικού, «άνοιγμα» του «κλειστού» επαγγέλματος του μηχανικού, εκχώρηση των ελεύθερων χώρων και παραπέρα διάλυση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 
Μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων οι εργαζόμενοι θα χάνουν σε ετήσια βάση έναν μισθό και οι συνταξιούχοι δύο συντάξεις.
Ιδιαίτερα για τον Κλάδο μας εκτός από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και για το σύνολο των αιτημάτων μας όπως περιγράφονται στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας (2-5-2017).

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΤΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΙΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΑΓΑΘΩΝ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΠΕΡΑ  ΜΕΙΩΣΗ  ΜΙΣΘΩΝ  ΚΑΙ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 
ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΔΙΕΥΡΙΝΟΜΕΝΗ  ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ 

Καλούμε όλους τους Μηχανικούς του Δημοσίου να συμβάλλουν  στην επιτυχία αυτής της απεργίας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών συγκροτώντας σε κάθε πόλη της χώρας μέτωπο με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια στρώματα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της εργασίας, της ίδιας μας της ζωής και του μέλλοντος που υποθηκεύεται για τη χώρα και τις νεότερες γενιές. 


ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ  17 ΜΑΗ  

ΚΑΙ  ΣΤΙΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου