Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΣΜΤ: Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 12 Μάη ώρα 19:00


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 12 Μάη ώρα 19:00
(οδός Νίκης 4, Σύνταγμα) & στην Απεργία την Τετάρτη 17 Μάη
Δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο…
Σε νέα συμφωνία με πακέτο μέτρων προχωρήσανε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δανειστές στο Χίλτον και μάλιστα την επομένη της εργατικής πρωτομαγιάς. Πρόκειται για νέο μνημόνιο και αφορά την τριετία από το 2018 έως το 2020. Ενδεικτικά, σε αυτό περιλαμβάνονται:
* Η νιοστή μείωση συντάξεων από 1/1/2019, ώστε να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1% του ΑΕΠ το 2019!
* H μείωση του αφορολόγητου κατά περίπου τρεις χιλιάδες ευρώ από 1/1/2020 (ή και νωρίτερα αν δεν πιαστούν οι στόχοι!). Το νέο αφορολόγητο ορίζεται στα 5.861 €, δηλαδή άμεσος φόρος για κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο από πεντακοσάρικο και πάνω!
* Η μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων (!!!), φτώχειας, στήριξης οικογενειών, θέρμανσης.
* Η εργάσιμη Κυριακή στο εμπόριο.
* Η απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων μέσω της κατάργησης του βέτο του Υπουργείου Εργασίας.
* Η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
* Οι απολύσεις συμβασιούχων του δημοσίου.
* Η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, με το ξεπούλημα του 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του 17% της εταιρείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ
Σε αυτό το νέο μνημόνιο, συνέχεια αυτών των προηγούμενων ετών, οδήγησαν οι -κατά κυβερνητική φαντασία- κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και συνοδεύεται από τα γνωστά ψέματα που μάθαμε απ’ έξω και ανακατωτά: ‘θα βγει η χώρα από τα Μνημόνια’, ‘θα μειωθεί το χρέος’ και λοιπά.
Στον κλάδο μας, πέραν των γενικών προβλημάτων που αφορούν όλο τον εργαζόμενο κόσμο, είμαστε αντιμέτωποι με τα οξυμένα θέματα που έχουνε προκύψει από την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Σε μια σειρά τεχνικές εταιρείες και γραφεία, ακόμα και σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους η εργοδοσία φορτώνει στους εργαζόμενους το κόστος της ασφάλισης που της αναλογεί. Οι εργοδότες έχουν προχωρήσει σε μονομερείς μειώσεις μισθών, μετακυλώντας ουσιαστικά το δικό τους μερίδιο στους εργαζόμενους. Άλλοι εργοδότες ανάγκασαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν υπάγονται στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια και να δηλώσουν «ελεύθεροι επαγγελματίες». Αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι του κλάδου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τους εκατοντάδες χιλιάδες απασχολούμενους με μπλοκάκι σε έναν εργοδότη, μόνο 9000 δηλώθηκαν από τους εργοδότες τους στις ΑΠΔ! Φυσικά υπάρχει άρνηση από την εργοδοσία για προσλήψεις όσων απασχολεί με το καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Η αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατακρεουργεί τα δικαιώματα των άνεργων και υποαπασχολούμενων συναδέλφων.
…αν δεν το βάλουμε εμείς!
Είναι μεγάλη ανάγκη να συζητήσουμε σε βάθος το συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας, αν έχουμε τη φιλοδοξία να την ανατρέψουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε αλλιώς.
Ο εργοδοτικός γραφειοκρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ προκήρυξε με μεγάλη καθυστέρηση 24ωρη γενική απεργία στις 17 Μάη. Είναι ανάγκη να επιδιώξουμε την μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων, να οργανώσουμε πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας καθώς και άλλα αγωνιστικά γεγονότα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.
Να αξιοποιήσουμε την προσεχή απεργία ως ένα βήμα αγώνα ενάντια στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας στον κλάδο.
Παίρνουμε θέση στο συλλογικό αγώνα και την τύχη μας στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου