Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Μια απάντηση στην «Ανοιχτή επιστολή του Μ. Λαμτζίδη για τα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας»




Με μια ανοιχτή επιστολή απαντά ο Περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, στον Μανόλη Λαμτζίδη, δημοτικό σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή για τα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Ολόκληρη η απάντηση του Γ. Θεοδωρόπουλου:

«Μανώλη,
Στην παράγραφο (Ι) της επιστολής σου αναφέρεις:
«Σοβαρά ερωτηματικά προξενεί και το γεγονός της αποστολής ενόψει ψήφισης του τοπικού ΠΕΣΔΑ - εξαιρετικά επείγοντος με αρ. 10439/24.10.2016 εγγράφου από μέρους σας (Γεράνης) προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ΚΜ με την παρακάτω παρατήρηση: «…“*Πρόβλεψη για Δυνατότητα Ενεργειακής Αξιοποίησης *(σημείωση δική μου, βλ. «καύση συμμείκτων»)* Προσθήκη κειμένου στο οποίο γίνεται αναφορά για πρόβλεψη για δυνατότητα ενεργειακής αξιοποίησης …», *η οποία υιοθετήθηκε με αποτέλεσμα στην οικεία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αρ. 220/3-11-2016 του Π.Σ. (ΑΔΑ:6ΕΕΠ7ΛΛ-ΠΥ3)* να προστεθεί η φράση (σελ.4):«…δ)κάθε άλλου είδους ανάκτηση, όπως ανάκτηση ενέργειας*…»

Απομένει προς διευκρίνιση απο μέρους σας, αν στην έννοια της “ανάκτησης ενέργειας” συμπεριλαμβάνεται και η πολλαπλά αμφισβητούμενη και περιβαλλοντικά επιζήμια “καύση συμμείκτων”»

Επειδή, λοιπόν, Μανώλη, πρέπει να λέμε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη», επειδή θέλουμε να είμαστε αξιόπιστα πολιτικά πρόσωπα και επειδή η διπροσωπία δεν θα έπρεπε να είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς, σου υπενθυμίζω –πληροφορώντας ταυτόχρονα και τους συμπολίτες μας– ότι: κλήθηκες να συνυπογράψεις, με την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Καλαμαριάς και του μέλους του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το επίμαχο θέμα που επικαλείσαι στην παράγραφο (Ι) της επιστολής σου. Αποδέχθηκες αρχικά το κάλεσμα και την ευθύνη της νομικής διεκπεραίωσης της υπόθεσης, με την ιδιότητά σου ως δικηγόρος. Εκ των υστέρων μας ενημέρωσες ότι θα ζητήσεις τη σύγκλιση των οργάνων του κόμματος σου –του ΣΥΡΙΖΑ– ώστε να έχεις και «κομματική νομιμοποίηση». Μας απάντησες την τελευταία στιγμή, μέσω SMS, και ενώ οι προθεσμίες προσφυγής εξέπνεαν, ότι «από τη χτεσινή σύσκεψη των δύο τμημάτων προέκυψε ότι, από τη στιγμή που ο ΕΣΔΑ δεν αποκλείει (βλ. προοίμιο) κατηγορηματικά την ανάκληση ενέργειας (καύση σύμμεικτων κλπ), δεν θα είχε νόημα η δικαστική προσβολή του ΠΕΣΔΑ ΚΜ, αν κι ο τελευταίος την υιοθετεί με τολμηρότερο τρόπο…..».Υιοθέτησες, δηλαδή, την ίδια επιχειρηματολογία που έχει κι ο Γεράνης!

Αν λοιπόν Μανώλη, ήθελες εσύ και το κόμμα σου ο ΣΥΡΙΖΑ, να τεθούν τα ζητήματα που αναφέρεις στην παράγραφο (Ι) της επιστολής σου, είχες τη δυνατότητα να συνυπογράψεις την προσφυγή στο ΣΤΕ.

Η προσφυγή, Μανώλη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε και τη συνυπογράφουν οι: Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Θεοδωρόπουλος Γεώργιος, Τόσκας Λάζαρος, Χειμώνας Αθανάσιος, Ανδρέου Δαμιανός και Αγαπητός Αθανάσιος, περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΚΜ, που καταψήφισαν τον ΠΕΣΔΑ, καθώς και οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ» και «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ».

Τζάμπα μαγκιές λοιπόν και χρησιμοποίηση επιχειρηματολογίας άλλων…. εκεί που σε παίρνει!

Ισχύει ότι είσαι αυτό που κάνεις και όχι αυτό που λες ή γράφεις.

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία!!

Θεοδωρόπουλος Γιώργος

Περιφερειακός σύμβουλος ΠΚΜ με την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα».

Δείτε εδώ την Ανοιχτή Επιστολή του Μανόλη Λαμτζίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου