Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς
Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος μελών της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας του ΤΕΕ (μεταξύ αυτών και του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, Δ. Πετρόπουλου και του πρώην Προέδρου, Αθ. Μπούμη) που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ το 2013-2014, ενάντια στην επονείδιστη μνημονιακή πολιτική εις βάρος των μηχανικών και όλων των εργαζομένων, ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην συλλογική δράση.
Πρόκειται για εκδικητική, επιλεκτική και παντελώς ανυπόστατη στοχοποίηση μελών του ΤΕΕ, που διά της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ την περίοδο 2013 – 2014, εφάρμοζαν συλλογικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους φορέων.
Στο πρόσωπο των διωκόμενων για άσκηση «παράνομης βίας» κατά των ανεκδιήγητων, παράνομων και καταχρηστικών επιλογών διοίκησης του ΕΤΑΑ, ουσιαστικά διώκονται  οι αγώνες όλων όσων αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στις μνημονιακές πολιτικές.
Οι διώξεις αυτές είναι σε πλήρη συμφωνία με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων που συνοδεύουν τις μνημονιακές πολιτικές (παράνομες απεργίες – απαγορεύσεις συγκεντρώσεων – χιλιάδες κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες).
Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτικών κινητοποιήσεων και καλούμε την εισαγγελία Πρωτοδικών να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και των Ομοσπονδιών, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς και να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, στις 09:00, στο 3ο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα Δικαστήρια Ευελπίδων (Κτήριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2).
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου