Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Έγκριση Σχεδίου Οργανισμού Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής

        Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr
                                                                                                                    Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ. : 4382
                                                            Προς : Περιφερειάρχη Αττικής, κα Δούρου
                                                                                     
                                                                            Κοιν.: 1. Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου
                                                                                                       2. Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Θέμα: «Έγκριση Σχεδίου Οργανισμού Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής»

Κα Περιφερειάρχη

Ενημερωθήκαμε ότι σημαντικότερες τροποποιήσεις στον Οργανισμό γίνονται στους τομείς των Οικονομικών και των Τεχνικών Έργων. Εκτιμούμε ότι στόχος και αυτού του Οργανισμού είναι η στήριξη της κερδοφορίας και ανεμπόδιστη διοχέτευση χρήματος στους επιχειρηματικούς ομίλους, παρέχοντας χρήμα και μέσα από τα αποθεματικά της Περιφέρειας και από την αξιοποίηση των ήδη θεσμοθετημένων πόρων και της περιουσίας της Περιφέρειας και μέσα από τις «εθνικές» και «ευρωπαϊκές» χρηματοδοτήσεις.

Τα έργα τα οποία έχουν αναφορά σε λαϊκές ανάγκες, περνάνε μέσα από τη «στενωπό» της «επιλεξιμότητας» και των επιλογών των επιχειρηματικών κριτηρίων, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας και γι’ αυτό στο βαθμό που δεν συμβάλλουν στη δημιουργία αναγκαίων για το κεφάλαιο υποδομών ή στις περιοχές για τις οποίες δεν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον θα συνεχίσουν να «καρκινοβατούν».

Για να υπηρετηθούν αυτές οι κατευθύνσεις δημιουργείται Τμήμα Ειδικών Έργων, όπου εντάσσεται ήδη τα έργα στο Φαληρικό Όρμο και στη συνέχεια όσα θα έχουν για την καπιταλιστική ανάπτυξη ιδιαίτερη σημασία.

Επί της ουσίας ισοπεδώνονται γνωστικά-επιστημονικά πεδία και επαγγελματικά δικαιώματα, αφού «αποδεσμεύονται» από αυτά θέσεις ευθύνης, προωθώντας την λογική του manager, λογική που εδώ και χρόνια έχουμε γνωρίσει σε αρκετές υπηρεσίες, με αρνητικά αποτελέσματα. Ισοπεδώνονται επίσης διδακτορικοί τίτλοι σπουδών, αφού δεν προβλέπεται για κατάληψη θέσης ευθύνης η συνάφεια διδακτορικού τίτλου ελλείψει των πτυχίων της ειδικότητας που περιγράφεται. Απαξιώνετε επιστημονικό δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων. Τοποθετείτε επιστημονικό δυναμικό σε άσχετα με το επιστημονικό τους πεδίο Τμήματα & Δ/νσεις.

Όσον αφορά τις Τεχνικές Υπηρεσίες στο προτεινόμενο Σχέδιο του Οργανισμού αποτυπώνετε και πάλι την πρόθεσή σας να συνεχίσετε την παράδοση σε επιχειρηματικούς ομίλους βασικές αρμοδιότητες, όπως αυτήν του φωτεινής σηματοδότησης, συντήρησης οδικού δικτύου κλπ. Αρμοδιότητες, που η μεταφορά τους με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στους ΟΤΑ έβαλε επί της ουσίας και ημερομηνία τέλους στην άσκησή τους από το δημόσιο.

Προσωπικό δεν προσλαμβάνεται, εξοπλισμός δεν υπάρχει, η τεχνογνωσία χάνεται…, οι συνάδελφοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, οι αρμοδιότητες οδηγούνται στις ιδιωτικές εταιρείες, «νομιμοποιείται» η ιδιωτικοποίηση. Δρόμοι και άλλα έργα γίνονται με ΣΔΙΤ, οπότε δεν χρειάζονται και υπηρεσίες συντήρησης, αφού οι μεγαλοεργολάβοι δεν κερδίζουν μόνο από την κατασκευή των έργων, αλλά και από την συντήρησή τους, την εκμετάλλευσή τους.

Η όλη διάρθρωση που κάνετε στις Τεχνικές Υπηρεσίες εξυπηρετεί εκτός των άλλων και στον κατά το δοκούν διαχωρισμό και χρέωση, σε έργα «φιγούρας», σε έργα για τα οποία ενδιαφέρεστε να «κόψετε κορδέλα» στη θητεία σας και σε έργα που «ζεματάνε».

Γι αυτό εξάλλου όχι μόνο όπως είπαμε δημιουργείτε Τμήμα Ειδικών Έργων, αλλά διατηρείτε και τρεις διευθύνσεις «ψυγεία», που έχουν μόνο διευθυντή… και σκόπιμα δεν ξεκαθαρίζετε αν αυτές οι διευθύνσεις θα παίζουν το ρόλο της «προϊσταμένης αρχής».

Διατηρείτε τις υπηρεσίες «ψυγεία», όπου απαξιώνετε επιστημονικό δυναμικό, για να έχετε την δυνατότητα να «τιμωρείτε» όσους δεν «συμμορφώνονται με τις υποδείξεις»…

Διατηρείτε σκόπιμα τις αλληλοκαλύψεις σε αρκετές τεχνικές υπηρεσίες για να μπορείτε να «μεταφέρετε» έργα όπου θέλετε. Σύμφωνα με το Σχέδιό σας μελέτες θα γίνονται από τρεις Τεχικές Υπηρεσίες (Δ/νση Διαχείρισης Μητροπολιτικών υποδομών, Δ/νση Μελετών, Δ/νσεις Τεχνικών Έργων)!!!

Εξαφανίζετε 2 υπηρεσίες τις ΔΕΚΕ και ΔΔΕ χωρίς να λέτε που θα πάνε τα σοβαρά τρέχοντα έργα που εποπτεύουν. Που θα πάνε οι απαλλοτριώσεις του ΧΥΤΑ Γραμματικού και ο ΧΥΤΑ Φυλής;

Απαξιώνετε παραπέρα το «φιλέτο» της «φωτεινής σηματοδότησης», προκειμένου να το εκχωρήσετε σε ιδιώτες (βλέπε SIEMENS), ενώ έπρεπε να την κάνετε Διεύθυνση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Συγκεντρώνετε σε ένα Τμήμα όλες τις απαλλοτριώσεις της Περιφέρειας, δυσκολεύοντας παραπέρα τις διαδικασίες αποζημιώσεων.

Στο όνομα της ευελιξίας εξαφανίζετε την έννοια της «Προϊσταμένης Αρχής» στα δημόσια έργα και δίνετε όλο τον έλεγχο σε έναν άνθρωπο, τον Δ/ντη της κάθε Τεχνικής Υπηρεσίας!!!

Για όλους τους παραπάνω λόγους διαφωνούμε πλήρως με το προτεινόμενο Σχέδιο Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, που μας καταθέσατε και ζητάμε να τον ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ.
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε :

  • Να μην εγκριθεί ο νέος ΟΕΥ της Περιφέρειας.
  • Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, να υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφαλή μεταφορά, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ.
  • Να διασφαλίζεται και να προωθείται η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου