Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση από τη ΔΕ ΤΕΕ σχετικά με το χθεσινό πολυνομοσχέδιο

Μετά από την κατάθεση του αιτήματός μας, το θέμα συζητήθηκε σαν έκτακτο, στο τέλος της συνεδρίασης της ΔΕ του ΤΕΕ, με παρόντα 8 μέλη της ΔΕ αφού πριν την έναρξη της συζήτησης του θέματος αποχώρησαν 4 μέλη. (Ανδρεδάκης, Τσουκαλάς, Μήλης, Γαμβρίλης).

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, κατατέθηκε από πλευράς μου η παρακάτω πρόταση :

"Το Τεχνικό Επιμελητήριο δηλώνει την αντίθεσή του στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου το οποίο εκχωρεί δημόσια αγαθά και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους στην Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών Α.Ε. μεταξύ των οποίων είναι οι : Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. ,  Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. , ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (ΚτΥπ Α.Ε.) ,  ΕΛ.Β.Ο. Α.Β.Ε. , ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.,  Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και στην περίπτωση που η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη (μας πληροφορούν ότι ξεκίνησε η ψηφοφορία), ζητάμε την καταψήφησή του από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου."

Η πρόταση πήρε 3 θετικές ψήφους (Πάνου, Σεραφίδης, Αντιβαλίδης) και 5 λευκές ψήφους ( Τσόγκας, Ακριτίδης, Στασινός, Μωροπούλου, Βαμβουρέλης) και απορρίφθηκε.

Από πλευράς Βαμβουρέλη (ΡΠΜ) κατατέθηκε δεύτερη πρόταση η οποία ήταν η εξής :

"Το ΤΕΕ ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας  και της κοινωνίας συνολικά, αγωνίζεται και μεριμνάει για τη διασφάλιση του κοινωνικού και δημόσιου συμφέροντος και ως εκ τούτου στηρίζει με όλα τα διαθέσιμα μέσα και τρόπους που διαθέτει τον δημόσιο έλεγχο της ενέργειας, του νερού και των δικτύων κοινής ωφέλειας".

Και συνέχισε λέγοντας : Από κεί και πέρα, στην πρόταση που βάζει ο Γιάννης (Πάνου), επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά, θεωρούμε εμείς ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν πρέπει να είναι ούτε φιλοκυβερνητικό ούτε αντικυβερνητικό, μ' αυτή την έννοια ακριβώς δέν θεωρούμε ούτε πρόκειται να το κάνουμε να συμπράξουμε δηλαδή σε μία απόφαση η οποία θα προσπαθεί να οδηγεί στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός αντικυβερνητικού μπλόκ.

Η πρόταση πήρε 5 θετικές ψήφους (Βαμβουρέλης, Μωροπούλου, Αντιβαλίδης, Τσόγκας, Σεραφίδης) και 3 λευκές ψήφους (Πάνου, Ακριτίδης, Στασινός) και απορρίφθηκε επίσης.

Συνεπώς, η ΔΕ του ΤΕΕ δεν έλαβε καμία απόφαση.

Γιάννης Πάνου


Αγαπητοί συνάδελφοι.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή και αφορά στην παραχώρηση στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ    (ΕΔΗΣ Α.Ε.) των Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. ,  Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. , ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (ΚτΥπ Α.Ε.) ,  ΕΛ.Β.Ο. Α.Β.Ε. , ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.,  Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Σας αποστέλλω δύο κείμενα για ενημέρωσή σας και ζητώ τη συζήτηση στη σημερινή ΔΕ με αίτημα από πλευράς μας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Γιάννης Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου