Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Τριπλό χαράτσι μέσω ασφαλιστικού – Αυξάνονται κρατήσεις, μειώνονται εκπτώσεις – Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι



- Νέοι επιστήμονες και αγρότες χάνουν την έκπτωση στις εισφορές υπέρ υγείας
- Μειώνεται η έκπτωση 15% που ίσχυε για τα πλασματικά έτη
- Κόβεται το ευνοϊκό καθεστώς ΟΓΑ για όσους έχουν ενοικιαζόμενα σε μικρούς δήμους
Τρία αγκάθια που επηρεάζουν χιλιάδες πολίτες είχαν μείνει σε εκκρεμότητα την περασμένη Άνοιξη με το Ασφαλιστικό και η κυβέρνηση σπεύδει, όπως όλα δείχνουν, να τα βγάλει ώστε να μην αποτελέσουν εμπόδιο ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης.
Και τα τρία αφορούν στο Ασφαλιστικό και έρχονται να προσθέσουν κρατήσεις στο εισόδημα των ασφαλισμένων.
Όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές αυτές θα έρθουν, αν όχι σήμερα, άμεσα προς συζήτηση στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανακαλούνται οι εκπτώσεις που ίσχυαν για τους νέους ελεύθερους επιστήμονες και τους αγρότες και οι οποίες θα ίσχυαν από 1/1/2017. Με βάση τις εκπτώσεις αυτές οι αγρότες θα πλήρωναν 4,73% και 5,84% τα επόμενα 2 χρόνια και όχι 6,95% υπέρ υγείας, ενώ αντίστοιχα οι νέοι επιστήμονες 4,75% για 2 χρόνια και 5,91 για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι εκπτώσεις αυτές πάνε τώρα ... περίπατο και μένει να δούμε αν θα πληρώνουν απευθείας από 1/1/2017 ολόκληρο το ποσό ή αν θα μειωθεί η έκπτωση.
Την ίδια ώρα χάνουν το ευνοϊκό καθεστώς ΟΓΑ οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων σε δήμους κάτω των 2.000 κατοίκων. Με τον τρόπο αυτό από 1/1/2017 θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΑΕΕ και έτσι θα έχουν κρατήσεις για κύρια ασφάλιση και υγεία θα είναι σχεδόν 27%.
Η τρίτη αλλαγή αφορά στην έκπτωση 15% στην εξαγορά πλασματικών ετών. Οι πληροφορίες η νέα ρύθμιση προβλέπει έκπτωση 2% για κάθε έτος εξαγοράς. Δηλαδή αν κάποιος πληρώσει εφάπαξ όλο το ποσό για 7 έτη θα έχει έκπτωση 14%, ενώ αν κάποιος αγοράσει 5 έτη θα έχει έκπτωση 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου