Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την παρέμβαση της ΕΜΔΥΔΑΣ και της ΑΣΜ στις 19/9/16 στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ

Πραγματοποιήθηκε στις 19/9/16 παρέμβαση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών στη Συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ.

Καταρχήν τέθηκε το ζήτημα της επιστροφής των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης των ετών 2007-2015 για τους μετά το ‘93 ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο δεκαετή χρόνο ασφάλισης στον κλάδο της Ειδικής Προσαύξησης. Συμπληρωματικά, να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού τους με τυχόν οφειλές ή τυχόν αιτήσεις εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης. Ο πρόεδρος της ΔΕ είπε ότι προσωπικά είναι θετικά προδιατεθειμένος και δεσμεύθηκε να το φέρει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ τη Δευτέρα 26/9.

Σχετικά με τα ειδοποιητήρια του Α’ εξαμήνου 2016 μας ενημέρωσε ότι:
– Μέχρι την άλλη Δευτέρα θα έχουν διορθωθεί (μαζικά) τα ειδοποιητήρια των προ ‘93 ασφαλισμένων ελευθέρων επαγγελματιών (χωρίς τις αυξήσεις μεν αλλά με την εισφορά για τον ΟΑΕΔ 240 €)

– Για περιπτώσεις όπως απώλεια ρύθμισης του Ν.4331/2015 λόγω καθυστέρησης πληρωμής κλπ και για τους μετά το 1993 θα πρέπει οι ασφαλισμένοι με επίσκεψη στα κατά τόπους ΤΣΜΕΔΕ να ζητάνε επανεκτύπωση του ειδοποιητηρίου.

– Παραμένει η υποχρέωση οφειλής των αναδρομικών υπέρ ΟΑΕΔ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει η αντίστοιχη παροχή. Μας είπε ότι δεν έχει γίνει τίποτε, ούτε σχετικά με την επαφή με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ούτε σχετικά με τη διεκδίκηση επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

– Υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της εξόφλησης των ειδοποιητηρίων για λίγο. Την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΕΤΑΑ θα συζητηθεί αντίστοιχο αίτημα του κλάδου των Νομικών.

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε βιαστικά καθώς η ΔΕ είχε να συζητήσει τα μεγάλα κόλπα με την Άττικα… Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε την επόμενη Δευτέρα…

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν κάνουμε μαζικά ατομικές αιτήσεις για την επιστροφή των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης των ετών 2007-2015 ??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή