Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για την απεργία της 12ης Νοέμβρη


Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4206
Ανακοίνωση για την απεργία της 12ης Νοέμβρη


Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής καταγγέλλει τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η υλοποίηση της ατζέντας του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Στο νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η λιτότητα και η ύφεση αποτελούν στρατηγική επιλογή για την υπέρβαση της κρίσης σε βάρος της εργασίας. Ειδικότερα οι Κυβερνητικές επιλογές στο χώρο του Δημοσίου και σ΄ ότι μας αφορά, έχουν ως συνέπειες :
Την υποβάθμιση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και την εκχώρηση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες
Τη θεσμική και μισθολογική απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών (κατάργηση επιδομάτων – πρόσθετες περικοπές λόγω νέου μισθολογίου, μη αναγνώρισης 5ετών σπουδών και προϋπηρεσίας, ακύρωση των εκτός έδρας μετακινήσεων, νέοι οργανισμοί συγχωνεύσεων-ισοπέδωσης)
Την υποστελέχωση των υπηρεσίων και τις αυξημένες ευθύνες με ένα πειθαρχικό δίκαιο συνεχή απειλή απόλυσης
Τη διαλυτοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσω “πιστοποιήσεων”, μητρώων κλπ
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος
Τη συνεχή και εντεινόμενη φοροεπιδρομή που στραγγίζει και το υπόλοιπο εισόδημα μας (ΦΠΑ, φορολογία, ΕΝΦΙΑ)
Για το ασφαλιστικο και το ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ
Τις συνεχείς μειώσεις συντάξεων (άνω του 30% συνολικά για του μηχανικούς μια και έχουν 2 συντάξεις) και τις αυξήσεις ορίων ηλικία (με πιο πρόσφατη αυτή του 3ου μνημονίου)
Τη διαρκή αύξηση εισφορών σε πρωτόγνωρα επίπεδα που μάλιστα απειλεί να τινάξει το Ταμείο στον αέρα λόγω χιλιάδων διαγραφών και αδυναμίας εξόφλησης των
Την κλοπή των αποθεματικών μέσω του PSI, της κρατικής και εργοδοτικής εισφοροδιαφυγής αλλά και μέσω των συνεχών ανακεφαλαιοποιήσεων της Τράπεζας Αττικής (η οποία μάλιστα απαιτεί άλλο 1 δις τις μέρες αυτές)
Την επερχόμενη ενοποίηση του με τα υπόλοιπα ταμεία για να ισοπεδωθούν προς τα κάτω όσα δικαιώματα είχαν απομείνει (και όσα αποθεματικά φυσικά).
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να κάνουμε σαφές στην κυβέρνηση ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε επιστροφή στις εργασιακές σχέσεις των αρχών του αιώνα και κατάλυση κάθε εργασιακής διασφάλισης. Η απάντηση στην ανεργία στη χώρα μας (που σημειώνει, τα τελευταία χρόνια, ρεκόρ αύξησης) είναι η ανατροπή της λιτότητας, η ανάκτηση των δικαιωμάτων της εργασίας, η διάσωση της δημόσιας περιουσίας και η ανασύσταση της δημοκρατίας.
Στις επιλογές της κυβέρνησης που συνδυάζονται με τα έτοιμα σχέδια για το ασφαλιστικό πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά με τη συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων. Οι λαοί πηγαίνουν μπροστά με ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι με νεοφιλελεύθερα μοντέλα διεύρυνσης των ανισοτήτων και κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών επιλογών και την απελευθέρωση της χώρας και του ελληνικού λαού από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, το Δ.Σ. της  Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής καλεί τους Μηχανικούς Δημοσίους Υπαλλήλους να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα γίνει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ:

ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συμμετέχουμε μαζικά στην
24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/11/2015



Προσυγκέντρωση στην πύλη του ΕΜΠ (Πατησίων) στις 10:30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου