Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Κάλεσμα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για την 24ωρη Γενική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015.

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 6-11-2015

Αρ. Πρωτ. : 6867

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Για την 24ωρη Γενική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015.


Το Δ.Σ. της Π. Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. καταγγέλλει τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η υλοποίηση της ατζέντας του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Στο νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η λιτότητα και η ύφεση αποτελούν στρατηγική επιλογή για την υπέρβαση της κρίσης σε βάρος της εργασίας. Η εφαρμογή της εξειδικεύεται:
  • Με νέα μείωση των αποδοχών μας (Νέο Μισθολόγιο).
  • Με παραπέρα αποδόμηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ειδικότερα των Τεχνικών Υπηρεσιών.
  • Με μεγαλύτερη φοροεπιδρομή.
  • Με πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.
  • Με ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου (όσου έχει ακόμα απομείνει).
  • Με ολοκλήρωση της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων.
  • Με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και εκχώρηση δανείων με αδυναμία αποπληρωμής σε κερδοσκοπικά “ funds ”.
  • Με ανακαιφαλαιοποίηση των Τραπεζών (που έχουν καταλήξει βαρέλι δίχως πάτο), φορτώνοντας την Ελληνική κοινωνία με επιπλέον χρέη.
Την στιγμή που ακόμα και κυβερνητικοί παράγοντες ομολογούν την χειροτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου, λόγω των θυσιών που απαιτούνται για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, με ταυτόχρονη έκρηξη της κερδοφορίας των ξένων και ντόπιων ελίτ, η κυβέρνηση προωθεί σχέδια εργασιακού μεσαίωνα και διαβεβαιώνει ότι η λιτότητα θα διαιωνιστεί.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να κάνουμε σαφές στην κυβέρνηση ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε επιστροφή στις εργασιακές σχέσεις των αρχών του αιώνα και κατάλυση κάθε εργασιακής διασφάλισης. Η απάντηση στην ανεργία στη χώρα μας (που σημειώνει, τα τελευταία χρόνια, ρεκόρ αύξησης) είναι η ανατροπή της λιτότητας, η ανάκτηση των δικαιωμάτων της εργασίας, η διάσωση της δημόσιας περιουσίας και η ανασύσταση της δημοκρατίας.
Στις επιλογές της κυβέρνησης που συνδυάζονται με τα έτοιμα σχέδια για το ασφαλιστικό πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά με τη συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων. Οι λαοί πηγαίνουν μπροστά με ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι με νεοφιλελεύθερα μοντέλα διεύρυνσης των ανισοτήτων και κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών επιλογών και την απελευθέρωση της χώρας και του ελληνικού λαού από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, το Δ.Σ. της Π. Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. καλεί τους Μηχανικούς Δημοσίους Υπαλλήλους να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα γίνει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ:

ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συμμετέχουμε μαζικά στην
24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου