Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η Ολλανδία βοηθάει πολυεθνικές επιχειρήσεις να αποφεύγουν φόρους απο την Ελλάδα

Η Ολλανδία βαηθάει πολυεθνικές επιχειρήσεις να αποφεύγουν φόρους και να βγάζουν τα κέρδη τους απο την ελλάδα αφορόλογητα σε κράτη φορολογικού παραδείσου, όπως στην Καραιβικη.
Αυτό ειναι το αποτελεσμα μελετης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Κέντρο Ερευνών για τις Πολυεθνικές Εταιρείες (Somo)..
Σύμφωνα με την μελετη SoMo η καναδική μεταλλευτική εταιρεία Eldorado Gold σε συνεργασία με την θυγατρική της Hellas Gold, την Ολλανδική κυβέρνηση και τον Ευρωπαικό οικονομικό υπουργό Νταισελμπλουμ, μέσα από μια περίπλοκη δομή εκμετάλλευσης μετατοπίζει στην πολυεθνική έσοδα από τόκους από την ελληνική θυγατρική της Hellas Gold μέσα από γραμματοκιβώτια στις Κάτω Χώρες στα Μπαρμπάντος.
Σύμφωνα με το SoMo πολλοί ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα, κάνουν φοροδιαφυγή μεσω «εικονικών εταιρειών» στην Ολλανδία και μεταφέρουν τα «κέρδη» τους στα νησιά Μπαρμπάντος
Σύμφωνα με το το SoMo το 80% των επενδύσεων της ολλανδίας στην νοτια ευρώπη (ιδιως ελλάδα) ειναι σε πολυεθνικές (εικονικές εταιρείες), που λόγω αυτης της οδού κανουν φοροδιαφυγή, με τις ευλογιες του κ. Νταισελμπλουμ, και αυτο εκτος απο υποκριτικό και άδικο ειναι και εγκληματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου