Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ψήφισμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών


Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του 3ου μνημονίου, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις ενάντια στα νέα μέτρα λεηλασίας της ζωής μας, η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση έδειξε τα χημικά και όχι μόνο δόντια της.
Αριστερές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες δέχτηκαν απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που ξυλοκόπησαν, τραυμάτισαν και συνέλαβαν χωρίς λόγο διαδηλωτές. Δεκατρείς συναγωνιστές συνελήφθησαν, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους. Την επομένη 16/7 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ενώ πέντε από αυτούς παραπέμφθηκαν με κακουργηματικές κατηγορίες στηριζόμενες σε χαλκευμένα στοιχεία, προϊόντα αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Η κυβέρνηση επιλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Επιλέγει να επιτεθεί με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτωριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε όσους έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να δίνουν αγώνες ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, σε όσους έδωσαν τη μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, σε όσους παλεύουν για τη χειραφέτηση των εργαζομένων και την απελευθέρωσή τους από τη λαίλαπα των μνημονίων, τη μέγγενη του χρέους και την κόλαση της χρηματοπιστωτικής ηγεμονίας.
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου. Απόσυρση των κατασκευασμένων σε βάρος τους κατηγοριών.
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων.
ΟΧΙ στην αστυνομική βία απέναντι στο δίκαιο των αιτημάτων μας.
ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο.
Η καταστολή δε μας φοβίζει, λέμε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου