Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Στάσεις Εργασίας της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5/2015 & ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6/2015
ΑΠΟ 10:00 μέχρι πέρας ωραρίου

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ, σας καλεί να παραστείτε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στην εκδίκαση των εφέσεων στις πρωτόδικες καταδίκες συναδέλφων μηχανικών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Ένωσης (στις 27/5) και της Ταμία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ (στις 3/6), οι οποίοι απλά επιτέλεσαν τα τυπικά υπηρεσιακά τους καθήκοντα όπως ΟΦΕΙΛΑΝ.
● Λέμε ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της εργασίας μας.
● Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους μηχανικούς που εμπλέκονται άδικα σε δικαστικές και πειθαρχικές περιπέτειες.

για το ΔΣ

Η ΓΓ                                                               Ο Αντιπρόεδρος
Αραβίδου Κυριακή                                          Γιώργος Χρίστογλου
  
και μια και είμαστε στην Κεντρική Μακεδονία...


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, οι μηχανικοί του Δημοσίου αξιοποιούν το Wikipedia για την αλληλοενημέρωση τους και την ενημέρωση των πολιτών.



Η νομοθεσία που αφορά τους μηχανικούς (πολεοδομία, τεχνικά έργα κ.λπ.) είναι σύνθετη και δαιδαλώδης. Τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν πολλοί νόμοι. Αυτό σε συνδυασμό με την αποχώρηση πολλών έμπειρων στελεχών, έχει οδηγήσει σε τεράστια δυσκολία ενημέρωσης των υπαλλήλων αλλά και ιδιωτών μηχανικών. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε δυσκολία εφαρμογής της νομοθεσίας, καθυστερήσεις, διαφορετικές ερμηνείες και άλλα προβλήματα. Η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτέρων Σχολών Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ), για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, έχει συστήσει Ειδική Ομάδα η οποία, ανάμεσα σε άλλες δράσεις, ανοίγει το δρόμο για την άμεση και συνεργατική καταχώρηση πληροφοριών για τη νομοθεσία και την εφαρμογή της, στον υπάρχοντα εγκυκλοπαιδικό ιστότοπο Βικιπεδία (Wikipedia στην ελληνική γλώσσα) https://el.wikipedia.org/wiki/Πράξη_τακτοποίησης


Ενδεικτική καταχώρηση της Ομάδας

Έχουν ήδη δημιουργηθεί ή ενημερωθεί καταχωρήσεις της Βικιπαδείας από το χρήση emdydaskm οι οποίες αφορούν πολεοδομικά, ενεργειακά, πολιτιστικά θέματα, θέματα τεχνικών έργων και ασφάλειας τροφίμων. Η καταχώρηση της πληροφορίας γίνεται τόσο σε απλή γλώσσα για την ενημέρωση του πολίτη όσο και σε βάθος ανάλυση για την ενημέρωση του συνάδελφου μηχανικού σε αντίστοιχη υπηρεσία ή στο ελεύθερο επάγγελμα. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου ιστότοπου, ο οποίος βασίζεται στη συμμετοχικότητα του κόσμου (crowd¬sourcing), είναι η οργάνωση του στα πρότυπα εγκυκλοπαίδειας και η δυνατότητα απόκτησης πλήρους εικόνας για κάθε λήμμα.
Έτσι κάθε λήμμα πρέπει να έχει καλή τεκμηρίωση και διασύνδεση με άλλα λήμματα. Η ενημέρωση κάθε λήμματος είναι διαρκής. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να γίνεται από πολλούς συντάκτες οι οποίοι μπορεί να είναι διεσπαρμένοι γεωγραφικά. Όποιος συντάκτης εντοπίσει μια αλλαγή στη νομοθεσία, στην εφαρμογή της (π.χ. μια εγκύκλιο), στη νομολογία (π.χ. σχετική απόφαση ΣτΕ), ή μια ειδική περίπτωση, μπορεί να την καταχωρήσει και να λάβουν γνώση άμεσα όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και ειδικοί. Οι υπόλοιποι μπορούν να αντιπαραβάλλουν τη πληροφορία και έτσι να την εμπλουτίσουν ή ακόμα και να τη διορθώσουν. Η διαδικασία αυτή μπορεί αν συγκεντρώσει πληροφορίες σε αντιδιαστολή με φήμες και διαδόσεις και επίπονη προσπάθεια επικοινωνίας όποιον ενδεχομένως γνωρίζει.
Η φιλοδοξία είναι να ενεργοποιηθεί μεγάλος αριθμός εμπλεκομένων από όλη την Ελλάδα ώστε η τοποθεσία να αποτελεί διαρκή, πλήρη και αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης για ειδικούς και μη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου