Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Νέος πρόεδρος στο ΕΤΑΑ-Επιτέλους τέλος ο Σελλιανάκης

Δ. Στρατούλης: Μετά το Πάσχα το ν/σ για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

Αμέσως μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που σημαίνει ότι δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.
Ο κ. Στρατούλης προανήγγειλε ενίσχυση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) «είτε μέσω της διαδικασίας των ανεξόφλητων, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, είτε μέσα από τη διαδικασία αναγνώρισης των τεράστιων απωλειών που είχαν, περίπου στα 2 δισ. συνολικά τα αποθεματικά από το PSI, ώστε με μία σταδιακή αποκατάσταση αυτών των αποθεματικών, να μπορέσουμε να το στηρίξουμε από πρόσθετους πόρους».
Η Επιτροπή αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία τον διορισμό των:
-Θανάση Καποτά στη θέση του Προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ)
-Στέλιου Πλιάκη στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ)
-Τάσου Πετρόπουλου στη θέση του Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)
-Ανδρέα Κομματά για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ((ΝΑΤ).
Το σύντομο βιογραφικό του Σ. Πλιάκη:

Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, (1972). Μέλος του ΠΣΔΜΗΕ από το 1974. Εργάσθηκε στη βιομηχανία και από το 1976-2009 στη Δ.Τ.Υ. του ΟΑΕΔ στην οποία διετέλεσε Δ/ντής από το 2000-2004. Μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ και από την ίδρυση της ΕΜΔΥΔΑΣ Π.Ο. μέχρι το 2009 εκλεγμένος αντιπρόσωπος στα ετήσια συνέδριά της. Από το 1985-2009 εκλεγμένος συνδικαλιστής στην ΠΕΥ-ΟΑΕΔ (αντιπρόεδρος 1985-91) και την Ο.Υ. ΟΑΕΔ (γεν. γραμματέας 1989-91) και ως το 2009 εκλεγμένος αντιπρόσωπος στα ετήσια συνέδριά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου