Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Εμπλοκή λόγω... στασιμότητας στο ΤΣΜΕΔΕ

Αναδημοσίευση από εδώ . Πληροφορηθήκαμε σήμερα, ότι υπεγράφει τελικά Υπουργική Απόφαση η οποία ακυρώνει τις προηγούμενες πραξικοπηματικές τοποθετήσεις του Βρούτση σε ΕΤΑΑ & ΤΣΜΕΔΕ.




Σε κρίσιμη καμπλή βρίσκεται πλέον το ΤΣΜΕΔΕ καθώς αδυνατεί να πάίξει το ρόλο του ως ατμομηχανή της κατασκευαστικής αγοράς καθώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει "ξεχάσει" να αντικαταστήσει τον πρόεδρο του Ταμείου, ο οποίος είχε διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αναμένοντας όμως την αντικταστάση του ο Αντώνης Σελλιανάκης έχει παγώσει σχεδόν όλες τις διαδικασίες καθώς δεν υπογράφει.
Η παρατεταμένη εμπλοκή όμως έχει προκαλέσει έμφραγμα στις χρηματοδοτήσεις Δημοσίων έργων μέσω ΤΣΜΕΔΕ, με αποτέλεσμα να παγώνουν αναπτυξιακά έργα, να προκαλείται έλλειψη ρευστότητας στην κατασκευαστική αγορά και να κινδυνεύουν ακόμα και τράπεζες, καθώς οι κατασκευαστές δεν εξοφλούν τα δάνειά τους.
Η αλληλουχία αυτή τείνει να εξελιχθεί σε τροχοπέδη για την αναπτυξη προκαλώντας ντόμινο στον χειμαζόμενο κατασκευαστικό κλάδο και εμποδίζοντας ακόμα και την απορρόηφηση κεφαλαίων από τα ευρωπαϊκά Ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου