Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Παράταση πληρωμής εισφορών ΤΣΜΕΔΕ β΄εξαμήνου 2014 μέχρι 31-12-2014, χωρίς πρόσθετα τέλη


"Όπως μας πληροφόρησαν οι εκπρόσωποί  μας  στη Διοίκηση του ΕΤΑΑ και του ΤΣΜΕΔΕ,  το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη,  02-10-2014 , μετά από εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ, αποφάσισε την παράταση πληρωμής των εισφορών  β΄ εξαμήνου 2014  μέχρι την  31-12-2014 , χωρίς την καταβολή πρόσθετων τελών.
Επιπλέον αποφασίστηκε  ο τρόπος και ο χρόνος    καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών να προσαρμοστεί  εφεξής στα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 6 Ν. 915/1979, όπως ισχύει σήμερα.
Πρόκειται λοιπόν  άμεσα  να εκδοθεί από το ΤΣΜΕΔΕ σχετική ευεργετική εγκύκλιος. Η ΠΕΔΜΕΔΕ έχει θέσει στη διάθεση του Ταμείου τη  νομική  της σύμβουλο,  κα  Ε.Ζηροπούλου  και  τον εκπρόσωπό της στη   Διοίκηση του ΕΤΑΑ, κ. Γ.  Λαζαρόπουλο , προκειμένου να συνταχθεί άμεσα και έγκυρα η απαραίτητη εγκύκλιος που θα ανακουφίσει τα μέλη μας τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης."

7 σχόλια:

  1. Το οποιο τι σημαινει οτι κανει το αρθρο 6 σε αυτη την περιπτωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρθρον 6 :Το εδάφιον α της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Α.Ν. 2326/1940, ως τροποποιηθέν ισχύει,αντικαθίσταται ως εξής :
    «α. Εκ μηνιαίας εισφοράς εκάστου ησφαλισμένου, ελευθέρως ασκούντος το επάγγελμα,υπολογιζόμενης εις ποσοστόν τρία επί τοις εκατόν (3%) επί του εκάστοτε βασικού μισθούδημοσίου πολιτικού υπαλλήλου επί βαθμώ 2ω καταβλητέας εντός τριμήνου από του τέλους του εις ον αναφέρεται αύτη, μηνός. Προκειμένου περί εμμίσθων η μηνιαία εισφορά ορίζεται εις τέσσαρα επί τοις εκατόν (4%) επίτου ανωτέρω μισθού. Δια τους υπαγόμενους το πρώτον εις την ασφάλισιν από της λήψεως του πτυχίου των και διαμίαν πενταετίαν από αυτής, η μηνιαία εισφορά ορίζεται ίση προς τα εξήκοντα εκατοστά (60%)της κατά τα ανωτέρω εισφοράς.Το Δημόσιον, ως και πάντα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και αι επιχειρήσεις οιασδήποτεμορφής υποχρεούνται εις παρακράτησιν και απόδοσιν εις το Ταμείον των ως άνω εισφορώντων ησφαλισμένων εντός του επομένου μηνός, αφ ου κατέστησαν απαιτηταί αι αντίστοιχοιαποδοχαί ή αμοιβαί, συνυποβαλλόμενων και σχετικών αναλυτικών καταστάσεων»

    "εντός τριμήνου από του τέλους του εις ον αναφέρεται αύτη, μηνός"

    Δηλαδή μηνιαία εισφορά η οποία καταβάλλεται στο επόμενο τρίμηνο
    πχ του Γενάρη μέχρι τέλη Απρίλη κοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι αυτό υποτίθεται πως βοηθαει?δηλαδη γινεται μεγαλη αλλαγη.βεβαια ο βρουτσης θα την κανει μηνιαια για να μπαινει ο αναλογος τοκος μετα το τελος του μηνα που υπαρχει καθυστερηση.Αντε στην υγεια μας μαζι με τις αυξησεις.Κανα νεο απο αποφαση ΣΤΕ?

      Διαγραφή
  3. εγω σημερα κατεθεσα τα χαρτια της διαγραφης μου

    μου ειπε αυτη η ξινισμενη κοπελα οτι μετα απο 2-3 μηνες βγαινει η αποφαση και οτι συνεδριαζει το τεε καθε τριτη

    επισης μετα απο ερωτηση μου μου ειπε οτι αναρτωνται στη διαυγεια οι αποφασεις του τεε

    ηθελαν χαρτι απο την περιφερια τμημα τεχνικων εργων για παυση επαγγελματος, με αναδρομικη ημερομηνια το ετοιμασα, αιτηση διαγραφης απο τεε, υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχω κανει εναρξη επαγγελματος σε δου και εκκαθαριστικα για οποιον ενδιαφερεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι αν εκανες εναρξη και εκλεισες βιβλια δε διαγραφεσαι?εγω περιμενω να ερθει ο συριζα στα πραγματα για να διαγραψει το χρεος μου στο τσμεδε.δεν ξεγραφομαι

      Διαγραφή
    2. Αν παραμεινουν αυτες οι εισφορες και αυτη η ανεργια σε συνδιασμό με τις χαμηλές αμοιβές δεν θα εχει νοημα να ξεγραφεται η γραφεται κανεις.Αλλα εχεις δικιο.Αυτοι δε μασανε σε τιποτα.Για να δουμε θα προλαβουν να μας ενωσουν με ΟΑΕΕ ή να το θεσω αλλιως θα το τολμησουν προεκλογικα?

      Διαγραφή
  4. Συνάδελφοι, εφόσον δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την προσφυγή του ΤΕΕ κατά της αύξησης των εισφορών, δεν έχουν δικαἰωμα να επιβάλουν τις αυξήσεις (απόφαση του ΕΤΑΑ, 29.4.13, υπάρχει στο διαδίκτυο). Επομένως, το λογικό είναι να μπορεί να πάει κανείς είτε στο ΤΣΜΕΔΕ είτε στο Παρακαταθηκών και Δανείων με την απόφαση αυτή και με το εκκαθαριστικό του Β΄ εξ. 2014 στο χέρι και να πληρώσει το ποσὀ προ αυξήσεων (δηλαδή, 2025 περίπου, αντί για 2500 και κάτι που ζητάνε). Είναι υποχρεωμένοι να το αποδεχτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή