Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Στις 10/11 η νέα γ.σ. της Attica Bank

Δεκάδες συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν χθες στις 11πμ στην είσοδο της αίθουσας όπου διεξήχθει η συνέλευση μετόχων της Τράπεζας Αττικής. Ο "βασικός μέτοχος" ΤΣΜΕΔΕ είχε φροντίσει να μπει στην αίθουσα από πολύ νωρίτερα και διέκοψε τη συνεδρίαση, μέχρι να συμφωνήσουν με τα funds για το πως θα μοιράσουν την Τράπεζα "μας".

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας διακόπηκε λίγο νωρίτερα και θα επαναληφθεί στις 10 Νοεμβρίου, μετά από αίτημα της διοίκησης, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να εξεταστούν οι προτάσεις των funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου.
Οι τελευταίες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση η οποία αφορά στην ανασύνθεση της συμμετοχής των βασικών μετόχων της τράπεζας, τόσο με την είσοδο επενδυτικών funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον όσο και με τη μείωση του ποσοστού του ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο εντούτοις θα διατηρήσει ισχυρή παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο.

Κατά τη σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, η διοίκηση επρόκειτο να παρουσιάσει το σχέδιό της για την κεφαλαιακή ενίσχυση με 434 εκατ. ευρώ υπό την προϋπόθεση πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα, με κυριότερο αυτό της μελλοντικής συμμετοχής του ΤΣΜΕΔΕ που ελέγχει σήμερα το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και του ρόλου που θα έχει ως μέτοχος την επόμενη μέρα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η συμβιβαστική φόρμουλα προβλέπει ότι το ΤΣΜΕΔΕ θα διατηρήσει σημαντική παρουσία στην Τράπεζα Αττικής, καλύπτοντας ωστόσο μικρό μέρος της αύξησης κεφαλαίου ώστε το ποσοστό του πέσει πολύ χαμηλότερα από το 35%. Η συμφωνία προβλέπει επίσης πως το ταμείο δεν θα έχει συμμετοχή στο management.

Πηγή

Attica Bank: Διακόπηκε η Γενική Συνέλευση - Θα συνεχιστεί στις 10 Νοεμβρίου Το διοικητικό συμβούλιο αιτήθηκε τη διακοπή της γενικής συνέλευσης με το επιχείρημα ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τις προτάσεις των επενδυτών εν όψει της αύξηση κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ.
Τη διακοπή της γενικής συνέλευσης της Attica Bank ΑΤΤ -1,39% ενέκρινε πριν από λίγο το σώμα των μετόχων και η συνέχεια αυτής ορίστηκε για τις 10 Νοεμβρίου 2014.Η διακοπή της γενικής συνέλευσης έγινε κατόπιν αιτήματος της διοίκησης της τράπεζας με το επιχείρημα ότι το διοικητικό συμβούλιο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστεί και να εξετάσει τις προτάσεις των επενδυτών εν όψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το νομοθετικό πλαίσιο δεν πρόκειται για αναβολή της γενικής συνέλευσης, αλλά για διακοπή των εργασιών της και συνέχισή τους εντός 30 ημερών όπως ορίζει ο νόμος.
Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν απομείνει προτάσεις από δύο ξένα funds, τα οποία όμως φέρεται ότι ζητούν μεγαλύτερο ποσοστό στην τράπεζα και κατ' επέκταση σημαντικό περιορισμό του ποσοστού του βασικού μετόχου της Attica Bank ΑΤΤ -1,39%, του ΤΣΜΕΔΕ.
Τέλος, σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση κράτησε μόλις 10 λεπτά και έξω από το κτίριο της τράπεζας υπήρξαν αντιδράσεις από παρατάξεις εργαζομένων του ΤΣΜΕΔΕ που διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή του Ταμείου στην ΑΜΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου