Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ρωσία: Κυρώσεις, κυρώσεις και κυρώσεις

Από εδώ
Ο Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Κάμερον, ο Ολάντ και ο Ματέο Ρέντζι, συγκέντρωσαν τις δυνάμεις και το θάρρος τους προκειμένου να «ασκήσουν πίεση» ζητώντας την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αλλά τάχιστα έλαβαν την απλή και ξεκάθαρη απάντηση του ισραηλινού προέδρου Μπενιαμίν Νετανιάχου,ο  οποίος δήλωσε, ευθαρσώς, ότι: παραμένει ανένδοτος στην άποψή του σχετικά με την επιδίωξη για Τελική Λύση στη Γάζα. Με ή χωρίς «πίεση».
Αφού ο «Μπίμπι» τους γύρισε την πλάτη , οι πέντε ηγέτες αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τη Γάζα και να τιμωρήσουν την Ρωσία – και πάλι. Το Ισραήλ θα μείνει ατιμώρητο για τις μαζικές δολοφονίες αμάχων και η Ρωσία θα υποστεί κυρώσεις για μια εναέρια δολοφονία αμάχων , στην οποία όπως αποδεικνύεται δεν είχε καμία εμπλοκή.
Εκτός από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται κι αυτές -για τι άλλο;-για επιπλέον κυρώσεις. Και μετά η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι «ανησυχεί» πολύ μήπως η Μόσχα, αργά ή γρήγορα, εισβάλλει στην Ουκρανία, γεγονός που θα αποτελούσε απάντηση στις προσευχές της .
Αλήθειες και ψέματα
Η Ουάσιγκτον, δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι το MH17 καταρρίφτηκε από τους Ρώσους. Διαβεβαίωσαν ότι είχαν στοιχεία. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε , ένας «ανώτατος αξιωματούχος » των ΗΠΑ, που αναγκάστηκε να παραδεχτεί, λακωνικά και επίσημα , ότι όχι, δεν υπήρχε καμία απόδειξη για τον «πύραυλο Πούτιν». Αλλά, πώς είναι δυνατόν ,τα συστήματα και τα επιτελεία   υποστήριξης του δόγματος της Κυριαρχίας πλήρους φάσματος (Full Spectrum Dominance) , αυτού του τεράστιου εποπτικού μηχανισμού αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ,να μην είδαν τίποτε, να μην εντόπισαν ούτε ένα αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο;
Η Μόσχα, μέσω του Υπουργείου Άμυνας, παρουσίασε ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία και ζήτησε την διεξαγωγή αμερόληπτης διεθνούς έρευνας .Η Ουάσιγκτον τα αγνόησε όλα – και την πρόσκληση και τα στοιχεία.
Λαμβάνοντας υπόψη τον πλούτο των πληροφοριών που έχουν δημοσιοποιηθεί , το πιθανότερο είναι ότι η τραγωδία της πτήσης MH17, προκλήθηκε από την πυροδότηση ενός πυραύλου αέρος-αέρος R-60M που εκτοξεύτηκε   από ένα ουκρανικό Su-25 και όχι από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος BUK –( και υπάρχει ακόμα η υποψία ότι υπήρξε διπλή επίθεση πρώτα με ένα R-60M και στη συνέχεια με ένα BUK). Το R-60M είναι πολύ γρήγορο, με ιδανική απόσταση βολής έως και πέντε χιλιόμετρα. Αυτή ακριβώς ήταν η απόσταση που απείχε το Su-25 από το MH17, όπως διαπιστώθηκε από τους Ρώσους και είναι εμφανές στις εικόνες που κυκλοφόρησαν.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας(SBU), κατάσχεσαν όλες τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του πύργου ελέγχου του Κιέβου και του MH17. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα μπορούσαν σίγουρα να εξηγήσουν γιατί το MH17 πετούσε πάνω από την εμπόλεμη ζώνη.Η Malaysian Airlines αποκάλυψε ότι το αεροπλάνο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία.
Όσο για τα μαύρα κουτιά, αυτά ανέλαβαν να τα αποκωδικοποιήσουν οι Βρετανοί, που ενεργούν υπό τις διαταγές της Ουάσιγκτον . «Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) θα παραποιήσει τα στοιχεία και η παραποίηση θα συντονίζεται από την SBU στο Κίεβο, το οποίο θα κυκλοφορήσει τις « νέες» ηχογραφήσεις που θα « επιβεβαιώνουν» την « αυθεντικότητα» των παραποιημένων στοιχείων του NSA που ηχογραφήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.», λέει , συνοπτικά, η άποψη κορυφαίων Ρώσων ειδικών. Για να αρθεί κάθε υποψία για την αγγλοαμερικανική βρομοδουλειά , την ανακοίνωση θα κάνουν οι Ολλανδοί .
Παράλληλα το ΝΑΤΟ φαίνεται να έχει βαρύ πρόγραμμα εργασιών το φετινό καλοκαίρι. Ετοιμάζουν τη Σύνοδο Κορυφής ,στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, στο Νιούπορτ της Ουαλίας ,η οποία θα καθορίσει τις γραμμές της «στρατηγικής προσαρμογής» σε αντι-ρωσική κατεύθυνση. Όπως ανακοίνωσε ο Πτέραρχος  της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και ανώτατος  στρατιωτικός διοικητής της Συμμαχίας στην Ευρώπη, Φίλιπ Μπρίντλοβ  , «αυτό θα κοστίσει χρήμα, χρόνο και προσπάθεια». Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει. [1]  
Στην Ουκρανία,  λοιπόν, εντείνουν την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου, η οποία  χρηματοδοτείται από την Ουάσιγκτον με 33 εκατομμύρια δολάρια, ενώ   βρίσκονται σε διαδικασία  επαναλειτουργίας  τρία στρατιωτικά αεροδρόμια στη νότια περιοχή, που χρησιμοποιούνται από μαχητικά-βομβαρδιστικά της  Συμμαχίας. Οι δυνάμεις Πολιτοφυλακής του Κιέβου πρόκειται να πραγματοποιήσουν «κοινές ασκήσεις» με τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην Ουκρανία την 1η Σεπτεμβρίου. Και ίσως να πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα λόγια του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος δήλωσε ότι την ίδια ακριβώς ημερομηνία θα τελειώσει κάθε κίνηση εθνοκάθαρσης στην Ντονμπάς.
Χάγη: Απόπειρα ληστείας
Πέραν αυτών των επιθετικών προκλήσεων , και ως αποκορύφωμα των κυρώσεων η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη και με την απόφαση του Μόνιμου Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Κρεμλίνο εναντίον της πετρελαϊκής εταιρείας Yukos του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, πριν από μια δεκαετία, είχε πολιτικά κίνητρα.
Στην πραγματικότητα, όμως, η ίδια η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, είναι πολιτική. Ο Χοντορκόφσκι κρίθηκε ένοχος όχι μόνο από το ρωσικό δικαστικό σύστημα, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η απόφαση λοιπόν αυτή αποτελεί απόπειρα ληστείας του ρωσικού κράτους , ύψους 50 δισ. δολαρίων.
Όμως, το ρωσικό κράτος δεν θα επιτρέψει ποτέ να το ληστέψουν ένα μάτσο ολιγάρχες, μέσω μιας αμφισβητήσιμης δικαστικής απόφασης. Φήμες ,στη Μόσχα, λένε ότι το Κρεμλίνο θεωρεί ότι οι τελευταίες συνεχείς και παρατεταμένες εξελίξεις ,αποτελούν μια πρόγευση του οικονομικού πολέμου που απειλεί να κλυδωνίσει την Ευρώπη και ενδεχομένως να φέρει τη «Δυτική» πλουτοκρατία ενάντια στη Ρωσία: η Αυτοκρατορία του Χάους εργάζεται πυρετωδώς και προσεύχεται για την πραγματοποίηση του ονείρου της.

Παράρτημα
[1]Το ΝΑΤΟ σε δράση
Όπως ειπώθηκε πιο πάνω ,στην Ουκρανία,  το ΝΑΤΟ εντείνει την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου, η οποία  χρηματοδοτείται από την Ουάσιγκτον με 33 εκατομμύρια δολάρια, ενώ   βρίσκονται σε διαδικασία  επαναλειτουργίας  τρία στρατιωτικά αεροδρόμια στη νότια περιοχή, που χρησιμοποιούνται από μαχητικά-βομβαρδιστικά της  Συμμαχίας.
Στην  Πολωνία μόλις πραγματοποιήθηκε άσκηση αλεξιπτωτιστών με τη συμμετοχή αμερικανών, πολωνών και ουκρανών στρατιωτών  , που έπεσαν από τα  C-130J που βρίσκονται   στη γερμανική βάση του Ράμσταϊν.
Στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία βρίσκονται εν εξελίξει διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις με αεροπλάνα ραντάρ AWACS, μαχητικά F-16 και πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.
Στη Γεωργία, όπου συναντήθηκε  αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ ,με σκοπό  την επιτάχυνση της εισόδου της χώρας  στη Συμμαχία, τα στρατεύματα που  επέστρεψαν από το Αφγανιστάν επανεκπαιδεύονται  από αμερικανούς εκπαιδευτές για να δράσουν στον Καύκασο.
Στο Αζερμπαϊτζάν, το Τατζικιστάν και την Αρμενία εκπαιδεύονται επιλεγμένες δυνάμεις για να επιχειρήσουν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, του οποίου η  Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης φιλοξενεί ήδη αξιωματικούς  αυτών των χωρών.
Τέλος, στο Αφγανιστάν, το ΝΑΤΟ, τροποποιεί  την μορφή του πολέμου μετατρέποντάς τον σε μια σειρά  «μυστικών επιχειρήσεων».
Ο «Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου», αφού  εξαπλώθηκε  στην Ανατολική Ευρώπη (μέχρι και στο εσωτερικό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) και την Κεντρική Ασία,  τώρα  στέφει το στόχαστρό του σε άλλες περιοχές.
Στη Μέση Ανατολή ,το ΝΑΤΟ, χωρίς να εμφανίζεται, καθοδηγεί  μέσω της διείσδυσης ειδικών δυνάμεων μια  συγκεκαλυμμένη στρατιωτική επιχείρηση  κατά της Συρίας ενώ  ετοιμάζεται και για άλλες επιχειρήσεις, όπως καταδεικνύει η μετακίνηση του  Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων (Landcom) στη Σμύρνη.
Στην Αφρική,  αφού πρώτα ισοπέδωσε  με τον πόλεμο την Λιβύη ( 2011), υπέγραψε ,  τον περασμένο Μάιο, συμφωνία στην  Αντίς Αμπέμπα, με την οποία  ενισχύει την στρατιωτική βοήθεια στην Αφρικανική Ένωση, κυρίως για την  εκπαίδευση και κατάρτιση, των ταξιαρχιών της Αφρικανικής Εφεδρικής Δύναμης (ASF), στην οποία παραχωρεί , επίσης, τον « σχεδιασμό  και τις  μεταφορές του αεροναυτικού  τομέα » .Έτσι έχει αποφασιστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το πού και πώς θα χρησιμοποιηθούν. Ένα άλλο από τα όργανά του είναι  η «αντι-πειρατική » επιχείρηση Ocean Shield  στον  Ινδικό Ωκεανό  και τον Κόλπο του Άντεν , θέσεις μεγάλης στρατηγικής σημασίας. Στην άσκηση που οργανώθηκε  σε συνεργασία με τη Διοίκηση των Ένοπλων Αμερικανικών Δυνάμεων της Αφρικής , συμμετέχουν  ιταλικά πολεμικά πλοία, και μεταξύ άλλων μια  αποστολή  για την σύναψη σχέσεων  με τις ένοπλες δυνάμεις των παράκτιων χωρών: για το σκοπό αυτό το αντιτορπιλικό  Mimbelli σταμάτησε στο Νταρ ες Σαλάμ στην  Τανζανία, από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου .
Στη Λατινική Αμερική, το 2013 , το ΝΑΤΟ συνήψε μια «Συμφωνία ασφαλείας» με την Κολομβία, η οποία είχε  ήδη εμπλακεί σε στρατιωτικά προγράμματα της Συμμαχίας  και ως εκ τούτου μπορούσε  να γίνει γρήγορα εταίρος. Στο πλαίσιο αυτό, η Νότια Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ διεξάγει  τώρα στην Κολομβία ασκήσεις των ειδικών -νότιων και βόρειων – αμερικανικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή 700 καταδρομέων.
Στον Ειρηνικό βρίσκεται σε εξέλιξη το RIMPAC 2014, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή στρατιωτική άσκηση  στον κόσμο, που στρέφεται εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας: συμμετέχουν 25.000 στρατιώτες από 22 χώρες ,υπό αμερικανική διοίκηση, με 55 πλοία και 200 πολεμικά αεροσκάφη. Το  NATO είναι παρόν με τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας, ενώ η Ιταλία, η Γερμανία και η Δανία παρευρίσκονται ως παρατηρητές.

Επιμέλεια μετάφραση κειμένων: Κώστας Χατζόπουλος
Πηγές:
1.http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MID-02-300714.html
2.mondialisation.ca
- See more at: http://aristerisymporefsi.gr/index.php/politics/diethni/item/83-russie-ukraine-otan#sthash.8xX1AvjI.dpuf

1 σχόλιο:

  1. Updated: August 11, 2014 by Ron Paul

    Η Κυβέρνηση πιθανόν κρύβει την αλήθεια για την συντριβή της πτήσης 17 των αερογραμμών της Μαλαισίας
    http://www.voicesofliberty.com/audio/government-likely-hiding-truth-in-malaysia-airlines-flight-17-crash/
    7 Αυγούστου 2014 – η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ κυβέρνηση έχει γίνει παράξενα ήρεμη σχετικά με την κατηγορία ότι ήταν η Ρωσία ή οι σύμμαχοί της που έριξαν το μαλαισιανό επιβατηγό αεροσκάφος με ένα αντιαεροπορικό βλήμα buck.
    Τα λίγα που έχουμε ακούσει από τις Αμερικάνικες Μυστικές Υπηρεσίες είναι ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο για την εμπλοκή της Ρωσίας. Κι όμως η πολεμική προπαγάνδα ήταν επιτυχής, ώστε να πειστείι το αμερικανικό κοινό ότι ήταν λάθος της Ρωσίας. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ΗΠΑ, με όλους τους διαθέσιμους κατασκοπευτικούς δορυφόρους που παρακολουθούν τα πάντα στην Ουκρανία, και να μην έχουν αποδείξεις για το ποιος έκανε τι και πότε.
    Όταν τα αποδεικτικά στοιχεία αντιφάσκουν με τις κατηγορίες της κυβέρνησής μας, τότε τα αποδεικτικά στοιχεία δεν αποκαλύπτονται ποτέ δημόσια -για λόγους εθνικής ασφαλείας, φυσικά. Μερικές ανεξάρτητες πηγές υποστηρίζουν ότι το σημείο της συντριβής θα αποκάλυπτε ενδείξεις ότι οι τρύπες πό σφαίρες μπορεί να έχουν προέλθει από ένα μαχητικό τζετ. Αν αυτό αληθεύει, θα εμπλέξει την δυτική Ουκρανία.
    Τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το σοβαρό διεθνές επεισόδιο. Κρίμα που δεν μπορεί κανείς να υπολογίζει στην κυβέρνησή μας για να μας πει ακριβώς την αλήθεια και να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Είμαι πεπεισμένος ότι γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα μας λέει. - See more at: http://aristerisymporefsi.gr/index.php/politics/diethni/item/83-russie-ukraine-otan#sthash.lVV4a7mL.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή