Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Τα κινήματα δεν εκβιάζονται, οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται

Η καταφανής προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει οποιαδήποτε προσπάθεια συλλογικού αγώνα είναι πλέον πρακτική που απροκάλυπτα οικειοποιούνται τα φερέφωνά της στους επιμέρους χώρους άσκησης πολιτικής. Στο ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) από καιρό τώρα η διευθύντρια εισφορών κ. Λέκκα έχει προσωπικά αναλάβει το ρόλο του δήμιου των ασφαλισμένων -πλην οφειλετών- του ταμείου.

Σε αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ κ. Σελιανάκη και τον Υπουργό “εργασίας” κ. Βρούτση, η μικρή αυτή τρόικα έχει επιβάλει εξουθενωτικούς όρους ύπαρξης στο ταμείο με συνεχείς αυξήσεις εισφορών, αβάσταχτους και απαγορευτικούς όρους διακανονισμών χρεών. Επιπρόσθετα σε μια εποχή που το 30% των ασφαλισμένων έχει οφειλές η κ. Λέκκα επισπεύδει την ένταξη των οφειλετών στο ΚΕΑΟ, που για τους συναδέλφους μας σημαίνει επισφάλεια καταθέσεων, δήμευση ακίνητης περιούσιας, ακόμα και προσωποκράτηση.

Στα πλαίσια της αντίθεσης σε αυτό το μέτρο, αλλά και προς ενημέρωση γύρω από αυτό, συνάδελφοι μηχανικοί, υλοποιώντας την απόφαση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών βρέθηκαν στο γραφείο της την Δευτέρα 21/7. Η απάντηση δια πάσα νόσο που δίνει τελευταία η κ. Λέκκα ήταν να ειδοποιήσει την Αστυνομία με το πρόσχημα της παρεμπόδισης λειτουργίας της υπηρεσίας και της προπηλάκισης προσωπικού του ταμείου. Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η κ. Λέκκα έχει την συγκεκριμένη αντίδραση σε κινητοποιούμενους μηχανικούς για τα ζητήματα εισφορών, χρεών και ένταξης στο ΚΕΑΟ.

Η συγκεκριμένη έχει κατ’ εξακολούθηση παραβεί κάθε έννοια δημοσιοϋπαλληλικής δεοντολογίας, παρακάμπτοντας δεσμεύσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο ταμείο, ακόμα και το ίδιο το ΔΣ του ταμείου όταν η εντεταλμένη της υπηρεσία από τον κ. Σελιανάκη και τον κ. Βρούτση το απαιτούσε. Η κίνηση αυτή εκτός των άλλων επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας για το ποια θα είναι η απάντηση από δω και στο εξής σε κινητοποιούμενα στρώματα.

Από την μεριά μας αναγνωρίζουμε στα τρία πρόσωπα (Λέκκα, Σελιανάκη, Βρούτση) την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση του ταμείου και την απόγνωση των μηχανικών. Η επιλεκτική στοχοποίηση των μικροοφειλετών σε περαιτέρω συμπίεση στα όρια της επιβίωσης για εμάς δεν είναι γενική και αόριστη επιταγή της κυβέρνησης και της τρόικα, αλλά έχει πρόσωπο και ονοματεπώνυμο.

  • Καλούμε κάθε συνάδελφο και κάθε συλλογικό φορέα να πάρει δημόσια θέση και να στηρίξει τον αγώνα, τη λειτουργία και τις αποφάσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών
  • Απαιτούμε να σταματήσει η ποινικοποίηση πολιτικών πρακτικών και οι διώξεις σε βάρος κινητοποιούμενων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου