Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Άρνηση έγκρισης συνδικαλιστικής άδειας στο ΓΓ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ


Θέμα: Συνδικαλιστικές άδειες

Κύριε Περιφερειάρχη,
Απευθύνουμε σε εσάς το έγγραφό μας, διαμαρτυρόμενοι κατ΄ αρχάς για το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αρνούνται να εφαρμόσουν την προβλεπόμενη νομοθεσία και να εκδώσουν την σχετική απόφαση για τις συνδικαλιστικές άδειες του εκλεγμένου Γεν. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίου (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ), συναδέλφου Ανδρέα Σουρούνη, παρότι έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους από την αποστολή των σχετικών εγγράφων από μέρους μας.
Το τελευταίο δε διάστημα η Διεύθυνση Διοικητικού αρνείται να εγκρίνει τις αιτούμενες συνδικαλιστικές άδειες (προφασιζόμενη ότι περιμένει απάντηση σε σχετικό ερώτημα που έχει υποβάλλει στο Υπουργείο Εσωτερικών από το 2012!!!!!), που επισημαίνουμε ότι είναι εξαιρετικά μικρότερες από τις προβλεπόμενες από τη συνδικαλιστική νομοθεσία. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές στη μεταπολιτευτική δραστηριότητα των Μηχανικών Δ.Υ. και μας δημιουργεί πλέον την πεποίθηση, ότι έχει στοχοποιηθεί ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας και διώκεται συνδικαλιστικά.
Κύριε Περιφερειάρχη, είναι δεδομένο ότι η συνδικαλιστική δραστηριότητα αποτελεί κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων σε όλες τις δημοκρατικά λειτουργούσες χώρες του κόσμου και στη χώρα μας φυσικά, που είναι νομοθετικά και συνταγματικά (άρθρο 23 του συντάγματος) κατοχυρωμένη. Πιστεύουμε ότι η παράνομη αυτή πρακτική της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας δεν αποτελεί οργανωμένο σχέδιο περιστολής και στέρησης, κατακτημένων με αγώνες, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Ζητάμε συνεπώς να επιλυθεί άμεσα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, το συγκεκριμένο πρόβλημα, για να μπορεί ανεμπόδιστα να ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πιθανή διευκρίνιση απαιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου