Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών

Από εδώ

Συνάδελφοι και συναγωνιστές,

την Πέμπτη  19/12, το ΔΣ του ΕΤΑΑ, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις μας, έλαβε την απόφαση να παγώσει για τον μήνα Ιανουάριο την αποστολή προς το ΚΕΑΟ των Βεβαιώσεων οφειλής. Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Συνέλευσης, καταφέραμε την αναστολή του νόμου για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο.  Αξίζει να αναφερθεί ότι το η απόφαση αναστολής δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί γραπτώς και δημοσιοποιηθεί από το ΕΤΑΑ

Αυτή η μικρή νίκη, έρχεται σαν συνέχεια των επιτυχιών της Α. Συνέλευσης, μετά στο σφράγισμα των βιβλιαρίων ανεξαρτήτως οφειλών και την επ’ αόριστον αναβολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Ενδεικτικά, η υπεράσπιση των συλλογικών συμφερόντων των μηχανικών και η αποτελεσματικότητα των δράσεων μας είναι απότοκα της πολιτικής μας αποφασιστικότητας, αντισυνδειαχιριστικής λογικής και κινηματικής συνέπειας.

Το θέμα κάθε άλλο άλλο παρά λήξαν πρέπει να θεωρείτε αλλά μας θέτει προ τον νέων μας καθηκόντων. Στα πλαίσια της συνέχειας των αποφάσεων μας, εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε να μην    νομιμοποιηθεί το ΚΕΑΟ, να μην αποσταλεί καμία Βεβαίωση Οφειλής τόσο από το ΕΤΑΑ, όσο και από  τα υπόλοιπα Ταμεία. Η ύπαρξη ενός τέτοιου κέντρου, ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί είναι η αναγνώριση των ασφαλιστικών οφειλών, όχι μόνο των μηχανικών αλλά εν τέλει του κάθε ασφαλισμένου, ως μέσο δήμευσης των όποιων περιουσιακών στοιχείων.

Με βάση και την συζήτηση της Παρασκευής 20/12, η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών έχει μπροστά της τόσο τη διασφάλιση ότι το ΕΤΑΑ θα επικυρώσει την απόφαση της Πέμπτης, όσο και την επιτακτική πλέον ανάγκη συντονισμού με τους συνασφαλισμένους του ΕΤΑΑ και όχι μόνο. Παράλληλα, το σφράγισμα των βιβλιαρίων ανεξαρτήτως εισοδήματος, η αναγνώριση των ανέργων, ζητήματα διακανονισμών και ευρύτερα χρεών πρέπει να αναδειχθούν συνδυαστικά και αναβαθμισμένα  σε σχέση με τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Οι επόμενες συναντήσεις – κινητοποιήσεις μας όπως κατέληξαν από την Συνέλευση της Παρασκευής είναι:
  • παρακολούθηση του έκτακτου ΔΣ του ΕΤΑΑ την Δευτέρα 23/12 στις 15:00 ώστε να διασφαλίσουμε την γραπτή αποτύπωση της απόφασης της Πέμπτης χωρίς παραλλαγές.
  • Πραγματοποίηση συντονιστικών τις Παρασκευές των εορτών με θέμα την συγγραφή εξωστρεφών κειμένων – καλέσματα για κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ
  • Επόμενη Συνέλευση στις 10/1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου