Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων (ΤΑΣ, ΥΑΣΒΕ, ΕΥΔΕ).


Από σήμερα 1-11-2013 περίπου 380 υπάλληλοι της ΓΓΔΕ/ΥΠΥΜΕΔΙ,η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Διπλωματούχοι Μηχανικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σε συνέχεια 85 υπαλλήλων “χαμηλών προσόντων” που προηγήθηκαν.
Από σήμερα δηλαδή η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βόρειας Ελλάδας (ΥΑΣΒΕ), οι Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων – Πυρόπληκτων της Χώρας (ΤΑΣ-ΤΑΠ) και οι Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) για τα έργα της επανασύστασης της λίμνης Κάρλας στη Θεσσαλία, για την ύδρευση της πόλης της Ρόδου, καθώς και δύο κλιμάκια Βόρειας και Νότιας Ελλάδας της Ειδικής Υπηρεσίας Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων, σταμάτησαν να λειτουργούν.
Μπορεί θεωρητικά  μέχρι την επανασύστασή τους στο τέλος του χρόνου στις αντίστοιχες Κρατικές και Αιρετές Περιφέρειες να συνεχίζει προσωρινά να διαχειρίζεται τις αρμοδιότητες η ΓΓΔΕ/ΥΠΥΜΕΔΙ, πρακτικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί αφού δεν διαθέτει πλέον το απαραίτητο προσωπικό.
Ήδη από τις 14/8/2013 σε δελτίο τύπου μας με αφορμή τους σεισμούς περιοχής της Αμφίκλειας ρωτούσαμε :
  • Με ποιο μηχανισμό θα αντιδρούσε η κρατική μηχανή, αν ο συγκεκριμένος σεισμός έπληττε τη συγκεκριμένη περιοχή τον Οκτώβριο, όταν ήδη το δυναμικό των αρμοδίων Υπηρεσιών θα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα;
  • Τι θα συμβεί όταν ενδεχομένως μεγαλύτεροι σεισμοί πλήξουν μεσοπρόθεσμα (όπως προβλέπουν αρκετοί σεισμολόγοι) ευρύτερες περιοχές ή μεγάλα αστικά κέντρα; Θυμίζουμε ενδεικτικά τους σεισμούς της Θεσσαλονίκης (1978), Αλκυονίδων (1981), Καλαμάτας (1985), Αθήνας (1999) κτλ.
  • Γιατί η Πολιτική Ηγεσία δέχτηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% περίπου του δυναμικού της Υ.ΜΕ.ΔΙ./ΓΓΔΕ (450 υπάλληλοι επί 1900 υπηρετούντων) μεταξύ των οποίων μεγάλο αριθμό  έμπειρων Διπλωματούχων Μηχανικών;
  • Γιατί δεν υιοθέτησε τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής για την αξιολόγηση των Δομών του Υπουργείου, που η ίδια συνέστησε, η οποία στην εισήγησή της προέβλεπε ίδρυση Γενικής Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και την οποία (άραγε με ποια σκοπιμότητα), έκοψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με επί κεφαλής τον Πρωθυπουργό, με την από 23/4/2013 Απόφασή του;
Σήμερα σε μια ανοχύρωτη πλέον χώρα στο συγκεκριμένο αντικείμενο για το αμέσως επόμενο διάστημα, συνεχίζουμε να ρωτάμε με μεγαλύτερη ένταση.
  • Γιατί η Κυβέρνηση δεν επέλεξε τη διαδικασία της «κινητικότητας σε λειτουργία των Υπηρεσιών» όπως διαβεβαίωνε τότε πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικούς Φορείς ο ΓΓ/ΥΜΕΔΙ κ. Σταθόπουλος ;
    Η καλύτερη απάντηση στα ερωτήματα θα είναι η άμεση επαναλειτουργία μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο των παραπάνω Υπηρεσιών. Διαφορετικά αν συμβεί το απευκταίο”, οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων δεν θα είναι μόνο πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου