Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση χρυσωρυχείων και αυτοδιοικητικών στις εκλογές του ΤΕΕ Θράκης #skouries



Άρχισαν τα όργανα. Αναδημοσίευση από http://piazzadelpopolo.blogspot.gr/2013/10/skouries_14.html 
Ένα έντονο πολιτικό παρασκήνιο υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, σε ότι αφορά τις εκλογές του ΤΕΕ Θράκης και όμοιο του δεν υπάρχει τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτοδιοικητικοί παράγοντες, που έχουν σχέση με το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, προσπαθούν να «αλώσουν» το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, που πρόσκειται στη ΝΔ!

Συνεπικουρούμενοι από στελέχη των Χρυσωρυχείων στην Θράκη, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» Γιώργος Παυλίδης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, βολιδοσκοπούν μηχανικούς, ώστε να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, να εκλεγούν (αν μπορέσουν) και να αμφισβητήσουν έπειτα στην συγκρότηση του ΔΣ τον επικεφαλής Νίκο Παπαθανασίου, ο οποίος από το 1999 και μέχρι σήμερα είναι εναντίον της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη.
Τα στελέχη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» πλησίασαν τον πρώην Δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, ο οποίος δέχθηκε την πρόταση τους, με το αντάλλαγμα ότι θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης στις εκλογές του Μαΐου 2014!!! Ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής μάλιστα, έκανε τις προθέσεις του γνωστές σε πρόσφατη συγκέντρωση μηχανικών στην Κομοτηνή, όπου αμφισβήτησε ανοιχτά τον νυν πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης.
Σε ότι αφορά την Ξάνθη, ο Γιώργος Παυλίδης έκανε κρούση στον μηχανικό Μιχάλη Καρατζίνη, ο οποίος όμως αρνήθηκε την πρότασή του, ενώ στον Έβρο, Παυλίδης και Πέτροβιτς, μίλησαν με τον Σάκη Σκαρλατίδη, ο οποίος είδε θετικά την πρόταση τους, άγνωστο όμως τι θα πράξει.
Η προσπάθεια «άλωσης» της ΔΚΜ και του ΤΕΕ Θράκης από τους χρυσοθήρες και τα ντόπια πολιτικά τσιράκια τους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η όλη παρασκηνιακή δράση τους είναι γνωστή και παραδεκτή, σε ότι αφορά τον στόχο τους, τόσο από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Νίκο Παπαθανασίου και Αργύρη Πλέσσια, όσο και από τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη. Αυτό που μένει … τα κουκιά στις κάλπες!
Να σημειωθεί πως, οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στο ΤΕΕ Θράκης θα γίνονται έως τις 15 Οκτωβρίου 2013, ενώ στις κάλπες θα προσέλθουν για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου